Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De 10 beste artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 11)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> Beste Werkgever van het jaar Mc Donalds. Mc Donalds is uitgeroepen tot Beste Werkgever van het jaar 2013, maar is dat wel terecht? Een zeer kritische blog over het werkgeverschap van Mc Donalds.

>Nog een award iemand? Wederom een kritisch artikel i.v.m. Beste Werkgevers. Ik begrijp de strekking van het artikel en pleit daarom voor goed werkgeverschap voor elke organisatie.

> 4 tips om je medewerkerstevredenheidsonderzoek te verbeteren. 2 van de tips houden verband met data. Geloof jij ook dat het die kant op moet gaan?

> 7 simpele stappen om verwachtingen naar je werknemers glashelder te maken. Een blog van onze vaste gastblogger Marianne Schutten.

> HR book of the month. Dit keer de 3 favoriete boeken van David Ducheyne. Genomineerd als HR Manager van het jaar. Hij schreef op deze site ook de blog: als ik aandacht krijg, dan blijf ik (langer).

> Flexibiliteit en ondernemerschap. Het nieuwe paradijs? Een kritische blog op de toenemende flexibiliteit en projectmatig werken. Is dat echt wat we willen?

> 77% van de HR professionals weet niet hoe hun medewerkers meerwaarde creëren. Dat zijn pijnlijke en duidelijke cijfers me dunkt!

> Het vinden van talent wordt cruciale kwestie. Wrong. Het ontwikkelen en behouden van het aanwezige talent is de cruciale kwestie. Talent is er voldoende! Bedrijven moeten gaan inzetten op goed werkgeverschap aan de hand van een retentiebeleid. Precies datgene wat Empoyerbility vanaf april gaat doen.

> HR begrijpt de business niet. CEO’s maken zich zorgen om de impact van HR-issues op de bedrijfsprestaties. Ik pleit al langer voor HR als strategische business partner.

> Betrokkenheidsonderzoek is vuilnisbakkenonderzoek. Betrokkenheid is zeer belangrijk voor het succes van organisaties op langere termijn, maar betrokkenheid kan zich niet laten herleiden tot 1 nummer of getal.

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

Dit was een blog van Lodi Planting voor het onafhankelijke kennisplatform retentiemanagementWilt u automatisch op de hoogte blijven van de meest recente blogs? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en u ontvangt elke woensdag het complete overzicht. Ongeveer 1 keer per maand verschijnt er ook een thema-nieuwsbrief. Er bestaat ook een e-book: retentiemanagement – een ROI benadering dat u kunt kopen. Benieuwd wat ik zeg op Twitter of LinkedIn? Voeg me dan toe! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.