Categorie Trends (retentie-management.com)
Cafeteria-voorwaarden nu (ook) in Nederland?

Er is een blog van de hand van Petra Iuliano (frequent blogster op ikki.nl) verschenen op molblog.nl met als titel: In 2011 de werknemer in de driver’s seat. Met deze titel bedoelt Petra dat werknemers weer de kans hebben om zelf zaken te beslissen. Wil je weten welke zaken?

In deze portalen worden arbeidsvoorwaarden, HR-processen en financiën exact op elkaar afgestemd. Deze digitalisering betekent een duurzamer beleid bij organisaties die met efficiency en synergie besparingen realiseren. Voor de werknemer is het de oplossing altijd financieel inzicht te hebben en zelf actief invloed op zijn of haar benefits uit te kunnen oefenen.

Zeker interessant dus, maar volgens mij niets nieuws onder de zon. In België wordt al langer gesproken over cafetaria-pakketten, maar deze zijn nooit echt van de grond gekomen. Bestaat die term ook in Nederland? In elk geval vind ik het goed dat het initiatief (dankzij het Nieuwe Werken) weer onder de aandacht komt, want zoals Petra ook al aangeeft zijn gepersonaliseerde arbeidsvoorwaarden dé ideale manier om mensen aan zich te binden.

Er mogen dus nog zeker pleidooien komen voor dergelijke cafetaria-plannen! Deze heten trouwens zo omdat je net als in een cafetaria kunt kiezen wat je wenst!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Lodi Planting and Lodi Planting, Lodi Planting. Lodi Planting said: Bestaan de cafetaria-plannen (HR georiënteerd) nu ook in Nederland? http://bit.ly/fRqfGX Goede ontwikkeling vind ik dat! #LPAE […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.