Categorie Lectuur (retentie-management.com)
Managing Talent Retention van J.J. Phillips (boekreview)

Phillips is auteur van het boek Managing Employee Retention. Dit is eveneens het boek dat op dit blog meermaals aan bod is gekomen. Phillips is echter auteur van meerdere boeken en een ander boek dat ik van hem heb gelezen is Managing Talent Retention. De titel is dus vrijwel identiek en dat kan ik ook zeggen van de inhoud. Het enige verschil is het hoofdstuk over talent management waar Phillips de doelgroep specificieert.

Managing Talent Retention van Jack Phillips

Managing Talent Retention van Jack Phillips

talent management is belangrijk

Phillips omschrijft talent management als één van de meest belangrijke strategische objectieven van een organisatie dezer dagen. Hij noemt een aantal redenen:

  • een organisatie is meer dan een beurscijfer
  • het beste idee zal falen zonder talent
  • menselijk kapitaal is het de grootste differentiator tussen organisaties
  • Beste Werkgevers zijn trekt talent aan
  • de kosten aan het vertrek van een talentvolle werknemer

Dit zijn natuurlijk allemaal redenen om aan retentiemanagement te doen. Phillips geeft in zijn boek ook een systematische manier om met talent om te gaan.

het model voor talentmanagement

Vooraleer organisaties met het model voor talentmanagement aan de slag kunnen moeten zij bepalen wie het positief kritische talent in de organisatie is. Pas dan kan de organisatie beginnen met de eerste stap planning. Met planning bedoelt Phillips het analyseren van de noden van talent evenals het tekort aan talent vaststellen. Dan komt de tweede stap acquiring. Dit is het werving- en selectieproces van talent. Als het talent eenmaal aan boord is, dan komt het in de derde stap terecht: developing. Het ontwikkelen begint met een geintegreerd socialisatieproces en eindigt bij het aanbieden van carrièrepaden en doorgroeimogelijkheden. De vierde stap is het managing van talent. De prestaties van talent worden het best gemeten door middel van performance reviews, zodat talent op gepaste wijze wordt beloond. De laatste stap is retaining. Als alle voorgaande stappen perfect zijn uitgevoerd dan zal het talent optimaal functioneren. Indien dit niet het geval is dan zal dit talent uit de organisatie gezet moeten worden.

Uiteraard is dit een zeer beknopte en beperkte versie van het model van talentmanagement, maar het geeft wel een beeld bij de verschillende te doorlopen stappen.

de mening van Lodi Planting

Aangezien het boek hetzelfde model behandelt vind ik Managing Talent Retention natuurlijk ook erg goed. Dat Phillips zijn doelgroep verder specificieert vind ik ook logisch. Een organisatie hoeft mijn inziens niet iedereen te behouden, maar wel de meest talentvolle. Het enig minpunt wat ik kan beargumenteren is dat het vrijwel 2 identieke boeken zijn. Voor zij die overwegen één van deze boeken te kopen, dan raad ik Managing Talent Retention aan, omdat je hier een extra hoofdstuk hebt.

Wil je het Managing Talent Retention ook lezen?

Ik kan me voorstellen dat je Managing Talent Retention van Jack J. Phillips ook wilt lezen. Dit boek kun je bestellen op Amazon  door op de volgende link (affilate link) te klikken: Managing Talent Retention: An ROI Approach

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.