Categorie Lectuur (retentie-management.com)
Employee Engagement van William Macey (boekreview)

Ik kan een nieuw boek aan mijn gelezen collectie toevoegen: Employee Engagement – tools for Analysis, Practice, and Competitive Advantage.

Employee Engagement van William Macey

Employee Engagement van William Macey

de definitie van engagement en de 4 cruciale factoren

“Engagement is the missing link between a high performance work environment and both tangible outcomes and intangible assets that in turn create shareholder value”

Om deze definitie van engagement na te streven hebben de auteurs vier cruciale factoren bepaald.

  1. employees have the capacity to engage;
  2. empployees have a reason or the motivation to engage;
  3. employees have the freedom to engage; and
  4. employees know how to engage.

Deze factoren interacteren op een complexe manier met elkaar wat het managen van engagement er niet gemakkelijker op maakt. Maar de auteurs leggen in een aantal hoofdstukken uit hoe je als organisatie een optimale balans kunt vinden tussen de vier cruciale factoren.

The “Feel and Look” of Employee Engagement

In dit hoofdstuk duiken de auteurs in de diepere betekenis van employee engagement. Tevens gaan ze na op welke manier engagement anders is dan bestaande concepten als tevredenheid en commitment. Om employee engagement op een strategische manier te positioneren en als de kritische factor voor succes leggen de auteurs uit wat zij bedoelen met de “feel” en“look” van de verschillende begrippen.

The Key to an Engaged Workforce: An Engaged Culture

In dit hoofdstuk bespreken de auteurs wat het betekent om een cultuur van engagement te hebben. Dit is een cultuur die gebaseerd is op: “trust, justice and fairness”. Tegelijkertijd wordt er in dit hoofdstuk de belangrijkheid uitgelegd van individuele verschillen met het oog op engagement en persoonlijke gedragingen.

Phase 1 of Creating and Executing an Engagement Campaign: Diagnostics and The Engagement Survey

Hier wordt er gekeken op welke manier de organisatie onderzocht moet worden naar het niveau van engagement. Hoe betrokken zijn jouw werknemers? De verkregen data worden door de auteurs gebruikt voor het vertalen van strategische doeleinden naar menselijke gedragingen. Hier wordt ook weer de link gemaakt met de vier cruciale factoren genoemd in het eerste hoofdstuk.

Phase 2 of Creating and Executing an Engagement Campaign: Action Planning and Intervention

In de tweede fase beschrijven de auteurs hoe een organisatie de resultaten uit fase 1 direct kunnen omzetten naar positieve uitkomsten en maatregelen. Uiteraard zijn deze gelinkt aan de 4 cruciale factoren.

Burnout and Disengagement: The Dark Side of Engagement

In het laatste hoofdstuk wordt de donkere kant van Engagement belicht. Wat gebeurt er wanneer er geen balans is tussen de investeringen van de werknemer en hun opbrengsten? Dan is de kans groot dat werknemers een burnout krijgen of niet-betrokken raken.

mening van Lodi Planting

Hetgeen ik erg sterk vond aan het boek employee engagement is de wetenschappelijke literatuur die in het boek is verwerkt. De meeste bekende managementtheoriën zijn erin verwerkt. Tegelijkertijd moet ik zeggen dat dit het lezen van dit boek niet altijd bevorderd. Niettemin sluit de prachtige definitie perfect aan bij mijn visie over retentiemanagement. Ik vind dat engagement op een strategisch niveau moet worden uitgevoerd.

Wil je het boek Employee Engagement ook lezen?

Ik kan me voorstellen dat je Employee Engagement van William Macey ook wilt lezen. Dit boek kun je bestellen op Amazon door op de volgende link (affilate link) te klikken: Employee Engagement: Tools for Analysis, Practice, and Competitive Advantage (TMEZ – Talent Management Essentials)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.