Categorie Lectuur (retentie-management.com)
‘Beste Werkgever 2011 in België’

Dinsdag 15 maart was het weer zover; de jaarlijkse uitreiking van de titel: ‘Beste Werkgever 2011 in België’. Het was wederom de schoenenwinkel Torfs die met de eer ging lopen in de categorie “meer dan 500 werknemers”. Microsoft in België was de grote winnaar in de categorie “minder dan 500 werknemers”. Het nieuws is opgepakt door o.a. De Standaard Online en Vacature.com maar er wordt nooit bijgezegd waarom deze titel nu zo belangrijk is!

Het feit dat ik er op deze blog over blog zullen jullie al een vermoeden heb denk ik. Ik weet dat ik het woord Employer branding namelijk al meerdere keren heb gebruikt. Ook in relatie met retentiemanagement, maar wat ik mooi vind is het volgende. Ik heb gisteren een 2.0 dimensie aan retentiemanagement toegevoegd en vandaag lees ik waarom Microsoft de prijs heeft weten te pakken.


Bij Microsoft wordt bijzondere aandacht besteed aan ‘het nieuwe werken’.  De centrale gedachte achter de ‘New World of work’ die Microsoft centraal stelt in haar bedrijfsfilosofie is vrijheid om te werken wanneer en waar men wilt. Dit is gebaseerd op centrale waarden als management by values, flexibiliteit, een cultuur van vertrouwen en empowerment. Microsoft sluit hiermee nauw aan bij het maatschappelijk mobiliteitsprobleem en de verwachtingen van de nieuwe en huidige generatie inzake balans werk/privé. Zo was Microsoft mede verantwoordelijk voor de lancering van de eerste nationale thuiswerkdag.

Toeval of niet? Ik denk het niet. Binnen een jaar zullen veel meer organisaties in de lijst staan die het Nieuwe Werken omarmen. Hopelijk houden zij hierbij ook rekening met een aantal specifieke retentiemanagement punten. Wie zal het zeggen?

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Mijn inziens is retentiemanagement de rode draad en dragen alle punten bij om het aanwezige talent te binden en boeien. Want waarom zou een geëngageerde werknemer de organisatie willen verlaten? Naar instroom toe zou je een soortgelijke vraag kunnen stellen: wie wil niet bij de beste werkgever van het land werken? […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.