Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

De beste artikelen van deze week! (44)

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze week onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze week:

> Hoe behoud je een medewerker die eigenlijk weg wil? Waardevolle medewerkers wil je altijd behouden. Hoe weet je of zij nog tevreden zijn? Hoe kun je voorkomen dat ze vertrekken? Ik spreek niet graag 9 experts tegen, maar een medewerker die weg wil kun je het beste laten gaan. Gelukkig zijn de tips die ze geven wel nuttig al dekken ze niet de verkeerde vraagstelling.

[box type=”info” style=”rounded”]In de bibliotheek vindt u boeken, scripties en een MBA. In de kennisbank krijgt u toegang tot e-books, onderzoeken, trendrapporten en whitepapers. [/box]

> Niet het werk, maar je baas maakt je depressief. Niet de werkdruk maar de manier waarop de baas zijn personeel behandelt maakt werknemers depressief. Dat heeft een Deens onderzoek aan het licht gebracht. Voor sommigen een schrikbarend resultaat voor anderen een bevestiging. Feit is dat managers, leidinggevende of hoe je het beestje ook wilt noemen een belangrijke rol speelt bij het binden en boeien van medewerkers (en dus ook depressiviteit). 

> Universitaire ziekenhuizen verliezen hun talent. Universitaire ziekenhuizen hebben het moeilijk de beste artsen in huis te houden en overeind te blijven in de concurrentiestrijd tussen de Vlaamse ziekenhuizen. Een pijnlijke ontwikkeling voor een sector die per definitie gebukt gaat onder voldoende talent en zeker gezien het gaat om (interne) concurrentie. Is er geen mogelijkheid om als sector uit te pakken met bijvoorbeeld een strategische identiteitsmarketing oefening?

[box type=”tick” style=”rounded”] Er zijn veel aanbieders en leveranciers die u hierbij kunnen helpen. Bekijk het overzicht met aanbieders in uw land. [/box]

> Interview met SAS, Great Place To Work 2013. SAS is de trotse nummer 1 Great Workplace 2013 in de categorie Large- and Multinational Companies. Lees hier wat voor hen de drijfveren en succesfactoren zijn voor het worden van een Great Workplace. Altijd leuk om dergelijke interviews met de “Beste Werkgevers” van Nederland en België  te lezen. 

> Loyaliteit is niet te koop. Diverse studies onderstrepen de zorgelijke trend: de consument wordt steeds minder loyaal en wisselt steeds vaker van merk. Dat rechtvaardigt de vraag of marketeers nog wel moeten investeren of juist extra moeten investeren in loyaliteitsprogramma’s. Hoewel het hier om klantenbinding gaat gelden dezelfde principes en maatregelen ook voor medewerkers. 

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer artikelen over de loyaliteit van medewerkers. [/box]

> Jobhoppers versus jobplakkers. Kan lang plakken voor moeilijkheden zorgen als je op zoek gaat naar naar een nieuwe uitdaging? En is jobhoppen ondernemend of onloyaal? Een bijzonder interessante vraagstelling met een terechte conclusie. Jobben nog plakken is goed of slecht. Het verhaal er achter telt! 

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over het binden en boeien van medewerkers.[/box]

> Ranking the Stars, welcome of the world of make-belief. Deze maand publiceerde Effectory haar lijst van Beste Werkgevers van Nederland. In maart deed Great Place to Work dit voor haar winnaars. Ze verschijnen stralend in talkshows, op de radio en via advertenties laten ze hun achterban trots weten van hun hoge notering. Champagneflessen knallen, want succes moet je vieren. Wat schuilt er achter dit klatergoud? Marcel van Marrewijk (CEO van Eforis en ontwikkelaar van de BPR-Toolbox) laat zich zeer kritisch uit over Beste Werkgever verkiezingen en consorten. Wie volgt Marcel hierin? 

> How to re-engage the unhappy employees? The world is an unhappy place when you don’t like your job. Job dissatisfaction is the gateway to disengagement, disengagement leads to lowered performance, and lowered performance affects your bottom line. De auteur haalt aan dat het belangrijk is de eerste tekenen te herkennen. In het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering noem ik dit proces het disengagement proces en is het de derde stap.

[box type=”info” style=”rounded”]Koop het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering.[/box]

> Top Talent on the move as job market recovers. Employers risk losing their top talent as the economy starts to recover and companies lift freezes on recruitment, the CIPD has warned. Niet alleen CIPD waarschuwt hiervoor. Deze negatieve trend zien veel HR Trendwatchers aankomen. De vraag is alleen of organisaties dat ook zien en hier iets aan willen doen? 

> 5 openingszinnen voor een geslaagde motivatiebrief. Een motivatiebrief is maatwerk, geen bandwerk waarbij je voor elke vacature dezelfde brief stuurt. In je eerste zinnen moet je meteen de aandacht trekken, en zo het verschil maken met de tientallen andere brieven die opgestuurd worden. Een artikel op Jobat waar Lodi Planting is gevraagd om input te leveren.

[box type=”info” style=”rounded”]Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder![/box]

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze week in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archiefLaat uw e-mailadres achter en snuffel in de bibliotheek of word lid en krijg toegang tot de kennisbank en het forum. Elk lid krijgt ook flinke kortingen op activiteiten georganiseerd door de academie. Klik op de hyperlink als u een aanbieder of leverancier bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.