Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

De beste artikelen van deze week! (43)

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze week onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze week:

> Werkdruk is maatwerk voor HR. Werkdruk is voor een op de drie werknemers een serieus probleem. Zo’n 150.000 tot 300.000 werknemers melden zich ziek vanwege stress op het werk. Een bijzonder pijnlijke ontwikkeling. Niet alleen voor de medewerkers die een verhoogde kans op burn-out hebben. Maar ook voor de organisaties die te kampen hebben met een verhoogde werkkost en een productiviteitsdaling. Het is tijd dat hier structurele en strategische oplossingen voor komen.

[box type=”info” style=”rounded”]In de bibliotheek vindt u boeken, scripties en een MBA. In de kennisbank krijgt u toegang tot e-books, onderzoeken, trendrapporten en whitepapers. [/box]

> What to do if you are disengaged at your job? Larry Myler, in his Forbes article, Beyond Employee Engagement–Why One Intrapreneur Is Worth A Hundred “Engaged” Employees, suggests that spending time trying to engage disengaged employees might be a waste. Instead, he asserts that focusing on your already engaged 30 percent will get you a much higher return on your investment. Ik ben het met Larry eens. Mensen die gedisëngageerd zijn zitten met hun hoofd bij andere zaken. In het kader van goed werkgeverschap is het zinvol om die medewerkers loopbaancoaching of outplacement te geven zodat ze er achter komen wat hun wel drijft en zij veel gelukkiger worden. Het is dan mooi meegenomen dat zij positief (komen te) staan ten opzichten van hun oude werkgever.

> 5 tips om medewerkers te motiveren. Ben je ontevreden over de productiviteit van je team? Je wilt dat je medewerkers zich beter inzetten? 5 tips om je werknemers te motiveren. Een aantal open deuren, maar ook vooral een NOT DONE. Op de overzichtspagina motivatie krijg je alle artikelen i.v.m. het motiveren van medewerkers op een rij.

[box type=”tick” style=”rounded”] Er zijn veel aanbieders en leveranciers die u hierbij kunnen helpen. Bekijk het overzicht met aanbieders in uw land. [/box]

> Belonen zonder het salaris te verhogen. De Rabobank schaft bonussen af. Hoe kun je goed belonen zonder meer geld uit te geven?Caroline Mullers, consultant van Great Place to Work, licht toe hoe de Beste Werkgevers hier een oplossing voor vinden. Er zijn uiteraard tal van mogelijkheden waarbij mijn inziens het beste voorbeeld de cafetariaplannen zijn. Laat de medewerkers zelf kiezen wat ze het liefste krijgen. Je zult zien dat niet iedereen meer salaris wenst en daardoor uiteindelijk de financiële balans hetzelfde blijft, maar de medewerkers meer betrokken en bevlogen zijn.

> Worldwide, 13% is engaged at work. Only 13% of employees worldwide are engaged at work, according to Gallup’s new 142-country study on the State of the Global WorkplaceEen bijzonder pijnlijk onderzoeksresultaat van Gallup. Niet alleen omdat het percentage geëngageerde medewerker zo laag ligt, maar ook omdat het percentage van actief gedisengageerd op 24% ligt. Het geluk is wel dat dit de laatste jaren procentueel is afgenomen.

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer artikelen over de loyaliteit van medewerkers. [/box]

> 10 Employee Engagement ideas that get serious results. De tips die in dit artikel worden gegeven zijn van belangrijke waarde.

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over het binden en boeien van medewerkers.[/box]

> De impact van vertrouwen. Vertrouwen een soft begrip? Wanneer vertrouwen in een team of organisatie afwezig is zorgt dit voor een hoog verloop, een hoog ziekteverzuim, roddel en achterklap en / of doelstellingen worden slechts gezien als “mooie praatjes”. De impact van vertrouwen is hard. Want medewerkers die vertrouwen krijgen zijn minder ziek en neigen minder snel de organisatie te verlaten. Met het oog op de kosten aan personeelsverloop kan dat tellen.

> Recognize intrapreneurs before they leave. Any CEO can tell you that finding ideas is not the always the problem. The real issue is selecting and spreading the best ideas, testing quickly, and executing flawlessly. An “innovation engine” is an organization’s capability to think and invest in long-term opportunities along with the competence to drive continuous innovations for top-line growth each year. De intrapreneurs zijn de nieuwe geëngageerde medewerkers waar organisaties op moeten bouwen.

[box type=”info” style=”rounded”]Koop het e-book: het managen van uitstroom als een Beste Werkgever.[/box]

> Flexibele arbeid binnen tien jaar de norm. “Flexibele arbeid is binnen tien jaar de norm in Nederland.” Dat zegt algemeen directeur Raymond Wijnands van de Poel Nederland. Zelf geloof ik ook in een toename van flexibele arbeid, maar ik geloof niet dat dit de norm (meer dan 50%) zal zijn. Hoe kijken jullie naar de flexibilisering van de arbeidsmarkt?

> HR omarmt sociale media voor werving en kennisdeling. Sociale media zijn ideaal om kennis te delen in de organisatie. Bovendien maken sociale netwerksites de werving van personeel sneller en goedkoper. Meer dan de helft van de HR-professionals integreert het gebruik van social media daarom ook in het HR-beleid. Dit is een goede ontwikkeling. Echter het gebruik van sociale media wordt niet altijd correct gebruikt. Bijvoorbeeld enkel voor extern gebruik. Dat terwijl sociale media ook intern een rol kunnen spelen. Maar zelfs dan worden sociale media niet genoeg omarmt is mijn mening. Daarom helpt Employerbility deze organisaties en professionals met hun online aanwezigheid.

[box type=”info” style=”rounded”]Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder![/box]

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze week in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archiefLaat uw e-mailadres achter en snuffel in de bibliotheek of word lid en krijg toegang tot de kennisbank en het forum. Elk lid krijgt ook flinke kortingen op activiteiten georganiseerd door de academie. Klik op de hyperlink als u een aanbieder of leverancier bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.