Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

De beste artikelen van deze week! (42)

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze week onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze week:

> Talentmanagement moet jonge medewerker binnenhouden. Bijna de helft van de jonge startende werknemers op de arbeidsmarkt is binnen anderhalf jaar weer vertrokken bij de werkgever. Op zoek naar ander werk. Een talentmanagement programma moet voor meer loyaliteit zorgen. Talentmanagement is voor elke medewerker belangrijk. Niet alleen voor jonge medewerkers. Organisaties laat u niet misleiden door deze segmentatie! 

[box type=”info” style=”rounded”]In de bibliotheek vindt u boeken, scripties en een MBA. In de kennisbank krijgt u toegang tot e-books, onderzoeken, trendrapporten en whitepapers. [/box]

> Le bonheur au travail. Een warm maak filmpje over het geluk op het werk waar Frank Van Massenhove een bijdrage aan heeft geleverd. De bedoeling is dat de film realiteit wordt en daar kun jij aan mee werken. Een prachtig crowdfunding initiatief. Doet u ook mee?

> Het binden en boeien van toptalent bij de overheid. Tijdens de herfstbijeenkomst van de Public Finance Community, gehost door Raet, stond het thema ’talent’ centraal. Hoe gaan overheidsorganisaties in de toekomst het juiste talent aantrekken? Met het oplopen van de gemiddelde leeftijd bij gemeenten en andere overheidsorganisaties een zeer urgente vraag. De technieken die de overheid toepast kunnen, worden en/of moeten ook bij private organisaties worden toegepast. Een voorbeeld is out of the box werven. 

[box type=”tick” style=”rounded”] Er zijn veel aanbieders en leveranciers die u hierbij kunnen helpen. Bekijk het overzicht met aanbieders in uw land. [/box]

> Werkzoekenden zoeken verkeerd naar een nieuwe baan. Slechts drie procent van de werkzoekenden zoekt op de meest effectieve manier naar een baan, terwijl een op de tien geen enkel van de vijf meest effectieve zoekkanalen gebruikt. Er bestaat dus zoiets als de effectieve manier naar werk zoeken. En neen dit zijn de online kanalen, maar wel het eigen netwerk. Hoewel ik denk dat online hier tekort wordt gedaan geloof ik wel dat het eigen netwerk primair is bij het vinden van een nieuwe baan! Hoe kijken jullie hier naar?   

> De ideale HR manager. Wat zijn de ideale eigenschappen van een HR manager? Guido Heezen, directeur en oprichter van Effectory, sprak in het kader van de HR Top 100 met diverse CEO’s. Hoe typeren zij de perfecte HR manager? Een filmpje waarin Guido Heezen de eigenschappen van de ideale HR manager uitlegt.

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer artikelen over de loyaliteit van medewerkers. [/box]

Bedrijven verliezen personeel door te laag salaris. Eén op de vijf medewerkers die hun bedrijf vrijwillig verlaten, doen dat omdat zij het gevoel hebben onvoldoende te worden beloond en erkend voor het werk wat zij doen. Hoewel ik niet geloof dat salaris een reden is om ongelukkig te zijn, is het natuurlijk wel een basisvoorwaarde om personeel te binden en boeien. 

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over het binden en boeien van medewerkers.[/box]

> Bouw verwacht volgend jaar personeelskrapte. Een derde van de bouwbedrijven verwacht volgend jaar, in tegenstelling tot dit jaar, moeite te krijgen met het werven van personeel. Mijn tip is: zorg ervoor dat je niet moet gaan werven, maar zorgdraagt voor je personeel dat je reeds in huis hebt! Scheelt je meteen een hoop kosten!

> Wereldwijd houd amper 13% echt van zijn job. Slechts 13 procent van de werknemers wereldwijd is geëngageerd en betrokken bij zijn werk én is dan ook bereid zich extra in te zetten. Een kwart van de werknemers haakt af en is ‘actief niet-geëngageerd’, ongelukkig op het werk en onproductief. Dat is bar weinig. Gelukkig hoeft niet elke medewerker betrokken en bevlogen te zijn, maar dit percentage zou toch hoger moeten liggen. Zeker in verhouding met het percentage niet-betrokken en bevlogen medewerkers.

[box type=”info” style=”rounded”]Koop het e-book: het managen van uitstroom als een Beste Werkgever.[/box]

> Webcast personeelszaken. Op 10 oktober vonden de opnamen plaats voor een eenmalige uitzending van “Personeelszaken”. Een discussieprogramma rond het centrale thema: de impact van veranderingen in de arbeidsmarkt op strategische werving en inzet van (flexibel) personeel. Wilt u deze uitzending nog een keer  bekijken? Ik heb de webcast live mee gevolgd en het was echt een boeiende en inhoudelijk zeer sterke webcast. Een aanrader voor iedereen die met flexibel personeel werkt of wil werken. 

> Waarom is het belangrijk exitgesprekken te voeren? Werknemers kunnen om verschillende redenen een bedrijf verlaten. Dat is precies één van de redenen waarom bedrijven exitgesprekken moeten voeren. Andere redenen en het hoe vindt u terug op www.exitgesprek.be. 

[box type=”info” style=”rounded”]Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder![/box]

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze week in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archiefLaat uw e-mailadres achter en snuffel in de bibliotheek of word lid en krijg toegang tot de kennisbank en het forum. Elk lid krijgt ook flinke kortingen op activiteiten georganiseerd door de academie. Klik op de hyperlink als u een aanbieder of leverancier bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.