Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

De beste artikelen van deze week! (38)

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze week onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze week:

> Werknemer verkiest geld boven leuke baan. Nederlandse werknemers lijken geld belangrijker te vinden dan werkplezier. Dit blijkt uit recente cijfers uit een onderzoek uitgevoerd door Gingermood Coachmatchers. De titel is niet fair, want de vraag die is gesteld is: kies je 1 miljoen euro of jouw droombaan. Persoonlijk vind ik, dat ik de meest passende baan voor mezelf heb op dit moment. Maar 1 miljoen euro zou ik niet laten schieten. Niemand niet, toch?

[box type=”info” style=”rounded”]In de bibliotheek vindt u boeken, scripties en een MBA. In de kennisbank krijgt u toegang tot e-books, onderzoeken, trendrapporten en whitepapers. [/box]

> The truth about the war for talent. Plenty of recruiters and those in HR like to talk about engaging in a war for talent, but to be truthful, most of it is about finding good enough people at an acceptable rate of pay. Filling slots. More relevant and urgent, though, is that it’s not really a search for talent. It’s a search for attitudeDit zijn geen loze woorden van Seth Godin die pleit dat organisaties niet langer naar functies moeten zoeken, maar op zoek moeten gaan naar attituden. De attitude om te slagen in een job bijvoorbeeld. Dat zou betekenen dat er geen tekorten meer zijn en dat knelpuntberoepen tot de verleden tijd behoren. 

> Zo stapt HR uit de ouderwetse werkgever-werknemer relatie. Op 11 oktober staat hetIT Talent Debate op het programma. Zestien IT-gerelateerde studieverenigingen, die samen ruim vijfduizend IT-studenten vertegenwoordigen, hebben tien IT-werkgevers geselecteerd voor een inhoudelijk debat over recruitment. Het is een verkeerd gekozen titel, maar inhoudelijk een zeer vermakelijk stuk. Het gaat erover dat IT professionals zich in een luxe positie bevinden. Dit impliceert dat bedrijven moeten inzetten op boeien in plaats van binden.

[box type=”tick” style=”rounded”] Er zijn veel aanbieders en leveranciers die u hierbij kunnen helpen. Bekijk het overzicht met aanbieders in uw land. [/box]

> Economische crisis vormt generatie jonge talenten. De impact van de economische crisis op de arbeidsmarkt heeft ervoor gezorgd dat een aantal werknemers snel een grote expertise heeft opgebouwd en heeft aanleiding gegeven tot de opkomst van een nieuwe generatie van hypergetalenteerde en gepassioneerde werknemers. Dit zou betekenen dat de recessie een aantal verborgen voordelen herbergt. Jonge talentvolle medewerkers hebben immers, vaak noodgedwongen, meer verantwoordelijkheid moeten opnemen en tonen.

> Bevlogenheidsdip zorgt voor grote uitdaging HR. Bent u bekend met de bevlogenheidsdip? Uit de onderzoeken van Effectory blijkt iets opvallends wanneer gekeken wordt naar de lengte van het dienstverband en de bevlogenheid van medewerkers. Guido Heezen, directeur en oprichter van Effectory, vertelt hier meer over. Een herkenbaar verhaal van Guido Heezen over een dip naarmate de tijd vordert. Organisaties moeten en kunnen deze dip bestrijden met een aantal handige tips. 

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer artikelen over bevlogenheid en bevlogen medewerkers.[/box]

> How to attract talent with little cash. Niet eenvoudig om talent aan te trekken met weinig geld. Geld moet in de basis goed zitten, want anders vertrekken de talentvolle medewerkers vrij snel. Zeker als talentvol zijn, want dan krijgen zij voldoende andere kansen om bijvoorbeeld met jou concurrent te gaan werken.

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over het vergroten van het de betrokkenheid van medewerkers.[/box]

> Denk 2 keer na voordat je iemand aanmoedigt. Stel dat aanmoedigen niet tot betere resultaten leidt. Wat zegt dit dan over de huidige manier van leidinggeven binnen bedrijven? Moedig jij jouw medewerkers aan? Lees dan vooral verder! U krijgt 6 tips die helpen voor het aanmoedigen van medewerkers. 

> Hoe bereik je passieve kandidaten? Latente baanzoekers. Met het toenemend aantal werklozen en al die ambitieuze medewerkers die zich nu ‘opgesloten’ voelen binnen de beperkte groeimogelijkheden van de zekerheid biedende werkgever, zou je bijna vergeten dat er ook nog medewerkers zijn die wél gelukkig zijn met hun baan. Je beste kandidaat werkt al voor je grootste concurrent. Dat zijn passief zoekende kandidaten.

[box type=”info” style=”rounded”]Koop het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering.[/box]

Oudere werknemer is essentieel voor economie. Bedrijven die geen gebruik maken van de talentpool van oudere werknemers, hebben het aan zichzelf te wijten wanneer zij onvoldoende talentvolle medewerkers aan zich kunnen binden. Dat stelt de Britse minister voor pensioenen Steve Webb. Oudere medewerkers zijn mijn inziens ook belangrijk bij het levend houden van onze welvaartstaat. Maar organisaties en overheden moeten hand in eigen boezem steken. De oudere medewerker wil vaak ook langer werken, maar wordt vroegtijdig op non-actief gezet om welke reden dan ook. 

> Waarom reageert een bedrijf niet na je sollicitatie? Herkenbaar: je solliciteert bij een bedrijf, en je hebt een goed gevoel aan het sollicitatiegesprek overgehouden, maar je hoort er nooit nog wat van. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Bedrijven die niet reageren nadat je op gesprek bent geweest zijn mijn inziens schandalig bezig. Een sollicitatiegesprek is twee richtingsverkeer en beide partijen moeten bereid zijn met elkaar in zee te gaan. Een bedrijf dat niet reageert verdient jouw talenten en vaardigheden niet. 

[box type=”info” style=”rounded”]Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder![/box]

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze week in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archiefLaat uw e-mailadres achter en snuffel in de bibliotheek of word lid en krijg toegang tot de kennisbank en het forum. Elk lid krijgt ook flinke kortingen op activiteiten georganiseerd door de academie. Klik op de hyperlink als u een aanbieder of leverancier bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.