Categorie Trends (retentie-management.com)
Bedrijven smeken om talent

Bedrijven smeken om talent. Er sijpelen steeds meer soortgelijke berichten de media binnen. Organisaties lijken dus stilaan te beseffen dat de war-on-talent een heus probleem is. Iets wat ik al jaren tevergeefs roep.

Volgens het artikel heeft 40% van de Belgische organisaties problemen met het invullen van vacatures daar deze langer dan 3 maanden openstaan.

Pieter Timmermans zegt in hetzelfde artikel dat 5,8% van het personeelsbestand de komende jaren met pensioen zullen gaan. Dit betekent dat dit percentage moet worden vervangen door nieuwe werknemers.

Diezelfde Timmermans legt daarom uit dat het imago, zogenaamde employer branding, erg belangrijk wordt in de nakende concurrentiestrijd tussen organisaties. Ook iets wat ik al een tijdje roep.

Veel initiatieven die momenteel plaatsvinden bvb. de mogelijkheid om thuis te werken zijn niet voldoende volgens Timmermans.

“Het VBO pleit dan ook voor een hervorming van de arbeidsmarkt. Vijftigplussers moeten langer aan de slag blijven, en de werklozen moeten meer geactiveerd worden.”

Ik denk dat de activering zelfs verder moet gaan. Vooral op het gebied van diversiteit liggen er nog veel mogelijkheden. Welke andere activerende alternatieven zien jullie voor België?

7 antwoorden
 1. Ad de Beer
  Ad de Beer zegt:

  Wij werken in Nederland hard aan een systeem waarmee talenten in kaart kunnen worden gebracht. Naast talent is het belangrijker om competenties van mensen te leren kennen. Daar voorzien we ook in. Het is een systeem dat op internet staat, dus ook in België bruikbaar. We staan ook open voor samenwerking met Belgische partners.

  Beantwoorden
   • Ad de Beer
    Ad de Beer zegt:

    Lodi
    We hebben het eerste systeem dat een volledige integratie van alle tools heeft. Ontwikkeld door zeer ervaren HR managers samen met wetenschappers.
    We zoeken partners die mee werken aan de verdere ontwikkeling en uiteraard de verkoop en implementatie bij bedrijven.

    Het systeem bestaat uit een database met zeer uitgebreide profielen, specifiek voor personeelmanagement. Aan de hand van tests krijgt men inzicht in talenten, competenties en persoonlijkheid. Deze gegeven zijn gekoppeld aan een database met beroepen, zodat mensen kunnen zien voor welke beroepen ze geschikt zijn. Vaak een complete eye opener! En daaraan zijn weer opleidingen verbonden (ook al enkele Belgische omdat veel Nederlanders studeren in Belgie) zodat je kunt zien waar je opgeleid kunt worden voor dat beroep.
    Koppeling met functiegebouwen van bedrijven is mogelijk, zodat interne mobiliteit een fluitje van een cent wordt.
    Daarnaast is het systeem inzetbaar voor vacatures en eigenlijk alles wat een moderne personeelafdeling nodig heeft.
    Het spreekt voor zich dat het ook meertalig beschikbaar komt.

    Op termijn willen wij in diverse landen vestigingen gaan openen.

    Beantwoorden
     • Ad de Beer
      Ad de Beer zegt:

      Lodi
      We bieden een aanvulling op de systemen, we kunnen ook met alle personeelinformatiesystemen koppelen. Met AFAS, de grootste leverancier van business software in Nederland werken we ook samen.
      Aan de andere kant bieden we ook diensten aan werkzoekers of mensen die hun loopbaan leuker willen maken.
      Het is wel zo dat bedrijven die niet vooruit willen weinig met ons systeem kunnen.

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] is dat niet. Ik schreef al eerder dat de war for talent de topprioriteit van de CEO is omdat tal van bedrijven om talent smeken. De vraag groeit […]

 2. […] arbeidsvoorwaarden waren en de sollicitaties stroomden binnen.  Nu is der arbeidsmarkt veranderd. Organisaties smeken om talent en geld is in 8 van de 10 gevallen geen doorslaggevende factor. En nu gaat het proces er in de […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.