Affiliate links op deze website

Ik ben vandaag gestart met affiliate links door te sturen naar Amazon. In deze blog wil ik uitleggen waarom ik dat ben beginnen doen met zoveel mogelijk extra informatie.

Waarom koop ik mijn boeken op Amazon?

Ik lees graag en ik lees veel. Heel veel. Maar ik lees geen standaard romans of andere tijdrovende boeken. Integendeel. Ik lees boeken waar ik uit kan leren of waar ik inspiratie uit kan halen ter ontspanning. Dit betekent dat mijn boekenkast, ik bedoel kartonnen doos, vol ligt met boeken over retentiemanagement en allerlei aanverwanten.

Als host van een website dat over het binden en boeien gaat wil ik immers op de hoogte blijven. Het nadeel is alleen dat er weinig Nederlandstalige boeken zijn geschreven over het binden en boeien van personeel of synoniemen daarvan. Om die reden kwam ik al gauw op Amazon terecht. In het Engels word er namelijk wel veel over “employee engagement” geschreven. Dat verklaart meteen waarom er zoveel Engelstalige boeken op mijn literatuurlijst staan en zo weinig Nederlandstalige boeken.

Ik kan me echter voorstellen dat jij ook een boekenverzamelaar bent of je wilt één van de boeken kopen die op mijn literatuurlijst staan. Als dat het geval is wil ik je vragen om de boeken via mijn website te bestellen. Jij ontvangt het boek van jouw keuze voor hetzelfde bedrag en binnen dezelfde levertijd en ik krijg een kleine commissie van Amazon. Hieronder leg ik uit hoe het proces werkt en waarom ik hier mee ben gestart.

Waarom affiliate links op mijn website?

Een website hosten vraagt behalve veel tijd en energie ook meerdere financiële inspanningen. Denk hierbij aan vaste kosten als het hosten van de website en de kosten verbonden aan de domeinnaam. Naast de vaste kosten zijn er ook een aantal variabele kosten bijvoorbeeld: het laten ontwerpen van een logo. Enzovoorts. Dit zijn kosten die ik graag voor lief neem, maar tegelijkertijd houd ik dat geld liever op zak. Daarom heb ik besloten om op een niet opdringerige manier een stuk van de kosten te gaan recupereren door middel van affiliate links van Amazon op mijn website.

Wat is een affiliate link?

Een affiliate link is niets meer en niets minder dan een gesponsorde link die een specifiek stukje code bevat waarmee de affiliate marketeer de begunstigde kan traceren, controleren en uitbetalen.

Hoe ziet een affiliate link eruit en hoe werkt het op mijn website?

Al mijn boekreviews hebben onderaan de titel “Wil je het boek ook lezen?”. In de alinea staat vervolgens de titel van het boek gehyperlinkt. Deze hyperlink bevat een stukje code dat naar mijn Amazon account wordt gelinkt. Van zodra jij op de hyperlink klikt (dat wordt dan een affiliate link genoemd) en het boek hebt besteld word er een x bedrag naar mijn rekening overgeschreven. Ik schrijf x bedrag omdat ik niet weet hoeveel dit bedrag inhoud, dat is namelijk afhankelijk van het bedrag dat jij voor het boek hebt betaalt.

Wat merk jij van de affiliate links?

Hetgeen ik met niet opdringerige manier bedoel is dat jij als bezoeker van mijn website niets merkt van deze affiliate links. Er popt namelijk niets op en je ziet ook geen ads of banners op de website. Zelfs als jij op de hyperlink met affiliate code klikt weet jij niet dat dit een affiliate link is. Dit heeft ook te maken met de producten die ik door middel van een affiliate link naar Amazon stuur. Hiermee bedoel ik dat ik altijd alleen maar relevante producten als boeken over retentiemanagement een affiliate link mee zal geven. Nu kun jij je afvragen waarom ik het je vertel als je er in principe toch niets van merkt. Een terechte vraag. Maar doordat je het niet merkt kun je mij ook niet helpen.

Wat wil ik dat jij doet?

Wat ik je wil vragen is het volgende: ben je van plan een boek van mijn literatuurlijst te bestellen?  Zo ja, dan zou ik het appreciëren moest je dat ook via mijn website doen in plaats van rechtstreeks naar Amazon te surfen. Op die manier verdien ik er nog een klein beetje aan en hoop ik uit de kosten te geraken. Hieronder vind je affilate links naar mijn favoriete boeken over retentiemanagement.

TIP: veel van mijn boeken lees ik in de digitale versie op mijn Kindle Fire, Full Color 7″ Multi-touch Display, Wi-Fi (affilate link). Dit is echt een aanrader als je net als ik veel Engelstalige boeken leest.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.