Categorie Theorieën & Processen (retentie-management.com)
Acties gekoppeld aan de communicatie (thesis)

Vorige week schreef ik nog over de communicatie bij retentiemanagement. Hierbij focuste ik me op de communicatie die tijdens de laatste stap van het vliegwielmodel moet gebeuren. Want als er bepaalde retentiemaatregelen zijn geïmplementeerd dan moet de organisatie d.m.v. communicatie acties nastreven.

4 mogelijke acties gekoppeld aan de feedback

Er zijn vier soorten acties mogelijk:

1. De eerste is de feedback te accepteren en alles te laten zoals het is. Dit is enkel raadzaam wanneer er honderd procent positieve feedback is ontvangen.

2. Een tweede mogelijkheid is om aanpassingen in de oplossing te voorzien waardoor bepaalde kritieken kunnen worden ontnomen.

3. Een derde mogelijkheid is het heruitdenken van de oplossing zelf. Dit kan worden gedaan wanneer de oplossing niet goed blijkt te zijn ondanks alle voorstudies maar er een oplossing noodzakelijk is.

4. De laatste mogelijkheid tot actie is het stopzetten van de oplossing.

De laatste stap kan tevens de eerste zijn

Als er voor de tweede of derde mogelijkheid wordt gekozen, dient er een actieplan te worden opgezet. Dit plan geeft meer details over het aanpassen of heruitwerken van de retentiemaatregel. Houdt hierbij rekening dat niet elk plan behoefte heeft aan een ROI berekening.

Dus in andere woorden: door middel van feedback kan de organisatie vervolgacties opzetten, zodat de laatste stap van het vliegwielmodel mogelijk weer de eerste stap wordt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.