Categorie Tips (retentie-management.com)
6 principes van loyaliteit

Hoewel loyaliteit niet het uitgangspunt mag zijn van organisaties, is de loyaliteit van het personeel zeer belangrijk. Dat is ook de reden waarom ik de blog hoe vergroot ik de loyaliteit van mijn personeel en 3 vormen van loyaliteit heb geschreven. Vandaag voeg ik hier nog een derde blog aan toe. Ik wil het namelijk hebben over de 6 principes van loyaliteit.

6 principes van loyaliteit

Uit onderzoek van Frederik Reichheld blijkt namelijk dat de meest succesvolle managers een zestal principes hanteerden om meer loyaal personeel te krijgen. Hieronder volgen de 6 principes van loyaliteit.

1. Sta voor je werkwijze en spreek het uit
Vaak bestaat er enige gene als het gaat om het duidelijk uitspreken van kernwaarden. Alleen door helder, krachtig en precies uit te spreken waar de onderneming voor staat, kan echt worden doorgedrongen worden tot de hoofden van betrokkenen.

2. Richt je op wederzijds voordeel
Om loyaliteit op te bouwen is meer nodig dan louter het verslaan van de concurrentie. Iedereen moet winnen. Er blijkt een sterk verband te staan tussen loyale werknemers en loyale klanten. Managers die werknemers waarderen en erkennen, behouden de beste werknemers. Toegewijde werknemers die het klantbelang vooropstellen en niet hun persoonlijk belang op korte termijn.

3. Wees selectief
Het klinkt wellicht wat arrogant, maar echt arrogant is denken dat men iedere klant kan behagen. Oprechte ondernemingen weten dat zij slechts bepaalde klanten echt tevreden kunnen stellen, maar doen er dan ook echt alles aan om dit te realiseren.

4. Houdt het eenvoudig
Alleen als men de regels begrijpt, kan men er ook naar handelen. Eenvoudige richtlijnen zorgen voor duidelijkheid richting de klant. Het decentraliseren van verantwoordelijkheid om deze richtlijnen uit te voeren kan op korte termijn kosten met zich meebrengen, maar dit betaalt zich op termijn zeker terug in loyale werknemers en klanten.

5. Beloon het juiste gedrag
Het komt maar al te vaak voor dat zij die het minst loyaal zijn de meeste aandacht krijgen. Bewaar de beste aanbiedingen voor de beste klanten en zorg ervoor dat de mooiste kansen naar de meest loyale werknemers en partners gaan.

6. Luister goed en wees eerlijk
Duurzame relaties vragen om een eerlijke dialoog. Eerlijkheid zorgt voor vertrouwen hetgeen voor loyaliteit van essentieel belang is. In relatie tot klanten, werknemers en partners is het belangrijk dat men goed luistert en hier iets mee doet. Zo lang men luistert heeft men contact en bestaat er de mogelijkheid zaken te verhelderen, te verbeteren en/of op te lossen.

Mening van Lodi Planting

Hetgeen ik leuk en interessant vind is dat de link tussen loyaal personeel en loyale klanten wordt gelegd. Daar bestaat namelijk een verband tussen. Als je hierin geïnteresseerd bent, dan raad ik je blog hoe krijg je loyale klanten? aan. Terug on topic.

Mijn inziens is dit al een hele mooie opsomming van de principes van loyaliteit. Maar welke principes wil jij nog toevoegen? Of met welke principes ben jij het radicaal oneens? Laat jouw mening in de comments!

[box type=”info” style=”rounded”]Deze blog heeft de loyaliteit van medewerkers als thema. Klik op de hyperlink voor de beste blogartikelen over loyaliteit?[/box]

(ik heb mijn inspiratie hier vandaan gehaald)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.