Categorie Lectuur (retentie-management.com)

De 6 beste boeken over goed werkgeverschap

U bent op zoek naar informatie over goed werkgeverschap. Na het lezen van een aantal blogs bent u op zoek naar meer. U wilt u verdiepen in de wondere wereld van goed werkgeverschap. Dit begint met het lezen van de 6 beste boeken over goed werkgeverschap. Hieronder krijgt u mijn 6 absolute toppers zodat u zelf aan de slag kunt met goed werkgeverschap.

Boeken over goed werkgeverschap

Hoe bepaalt u welke boeken u wilt kopen?

Anno 2014 zijn er zoveel boeken geschreven dat het niet meer evident is om het bos tussen de bomen te zien staan. Hoe weet u nu wat een goed boek is en wat niet? Meer nog: hoe bepaalt u welk boek u niet moet kopen en welke wel? Vaak laat u zich hierbij beïnvloeden door uw contacten, kennissen en/of experts. Eens te meer wanneer zij dezelfde ‘smaak’ of interesses hebben dan uzelf.

De interesse in een onderwerp is belangrijk

Smaak en interesses worden al snel vertaald naar onderwerpen. Doordat u op deze site terecht bent gekomen ga ik er van uit dat u interesse hebt in goed werkgeverschap. Om u het bos door de bomen te laten zien biedt het onafhankelijke kennisplatform retentie-management.com een overzicht van boeken aan die (in)direct te maken hebben met goed werkgeverschap.

Lees eerst de samenvatting

Op de overzichtspagina met boeken zal u opmerken dat er telkens achter de titel van het boek een korte uitleg staat. Meer nog: voordat u een boek koopt, helpt het soms om eerst een samenvatting te lezen. Dat is de reden waarom u op de overzichtspagina kunt doorklikken naar de samenvatting van het boek.

Is het een must-read, aanbevolen of gewoon interessant?

De volgorde van de boeken is alfabetisch bepaald. Dus niet op belangrijkheid. Wel geef ik, als expert, bij elk boek aan of het hier gaat om een must read, aanbevolen of gewoon interessant is. Zo kunt u wel doordacht beslissen om het boek al dan niet te kopen.

6 absolute toppers!

#1/ Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand

Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand is een prachtige handleiding dat vertelt hoe organisaties goed werkgeverschap kunnen nastreven. Het is een must-read voor iedereen die rond arbeidsmarktcommunicatie en/of employer branding werkt. Veel van de ideeën die in dit boek worden besproken streef ik na met Employerbility.

#2/ 7 Hidden Reasons Why Employees Leave

Goed werkgeverschap betekent weten waarom uw medewerkers weggaan. Daarom heb ik het boek 7 Hidden Reasons Employees Leave veelvoudig gebruikt bij het schrijven van mijn scriptie en heb er veel interessante feiten uitgehaald. Naast het opsommen van de meest voorkomende vertrekredenen geeft Branham ook minimalistische oplossingen om het verloop tegen te gaan. Dat maakt het voor mij een compleet boek.

#3/ Good to Great

Goed werkgeverschap betekent ook de innerlijke kracht van de organisatie opzoeken. In het boek: Good to Great wordt u uitgelegd waarom dat zo belangrijk is. Het boek begint met een uitleg over het onderzoek dat door het team is uitgevoerd op basis van Fortune 500 bedrijven. Uiteindelijk blijken er maar 11 bedrijven te voldoen aan de criteria die Jim Collins en zijn team hebben beschreven om van een goede organisatie een zeer goede organisatie te maken.

#4/ Rethinking Retention

Ik heb het boek Rethinking Retention In Good Times and Bad met veel plezier heb gelezen. Finnegan stelt dat personeelsverloop nog altijd een groot probleem is dezer dagen voor organisaties. Hierbij maakt het hem niet uit in welke sector en/of branche uw organisatie is gevestigd, want de manier die Finnegan beschrijf in zijn boek Rethinking Retention werkt in elke situatie. De adviezen en tips die hij geeft zijn bruikbaar in het kader van goed werkgeverschap en dat is waar het mijn inziens om gaat.

#5/ Managing Employee Retention

Dit boek Managing Employee Retention: A Strategic Accountability Approach (Improving Human Performance) heeft als leidraad gediend van mijn scriptie aan de Ehsal Management School. Het vliegwielmodel vind ik een zeer krachtig model met zeer veel mogelijkheden voor de organisatie en meer bepaald ook voor het HR-departement. Niettemin hadden sommige stappen in het model op een makkelijkere manier uitgelegd kunnen worden. Ik ben fan!

#6/ MBA in 1 dag

Ben Tiggelaar heeft alle grootste managementdenker met hun beste ideeën samengevoegd in één boek: MBA in 1 dag. Het is een “cheesy” titel, maar de inhoud is voortreffelijk. Daarnaast geef ik grif toe dat niet alle inhoud even toepasselijk is met het oog op goed werkgeverschap. Daarom werk ik momenteel aan een MBA volledig toegespitst op het binden en boeien van personeel.

Steun het kennisplatform

Als u na het lezen van het boek besluit om het boek te kopen, dan wil ik u vragen om dat via de affiliate hyperlink onderaan elk boek te doen. Bij elk boek dat u via mijn site koopt, krijg ik dan van de leverancier (Amazon of Managementboek) een kleine percent. Op deze manier kan ik het onafhankelijke kennisplatform financieren en onderhouden.

Ik wens u veel leesplezier en een gelukkig 2014 toe!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.