5 redenen waarom je Thribe Builders wil leren kennen

5 redenen waarom je Thribe Builders wil leren kennen

Iedereen spreekt over de war for talent, maar thribebuilders weten wel beter. In dit artikel krijg je 5 redenen waarom elke HR-professional een thribebuilder zou moeten zijn en jij het dus wil leren kennen.

Waar zijn die handjes?

Hand omhoog als je momenteel een openstaande vacature hebt. Twee handen omhoog als deze vacature al langer dan 3 maanden openstaat.

Net als in een Westernfilm sta je met je twee handen omhoog en je rug tegen de muur omdat je niet goed weet hoe je de juiste instroom kan verzekeren voor jouw KMO.

Je deelt de vacature regelmatig op LinkedIn, Facebook en zelfs op Instagram. Je hebt zelfs een referralprogramma. Maar niemand maakt er gebruik van.

Af en toe solliciteert er iemand, maar als je eerlijk bent, dan zijn het ook niet de beste kandidaten. Laat staan dat ze 100% bewust voor jouw KMO kiezen.

Je haalt excuses zoals de “war for talent” aan, maar diep van binnen weet je dat mensen niet bij jouw bedrijf willen solliciteren omwille van (x).

Deze (x) kan van alles zijn en hangt af van bedrijf tot bedrijf. Maar feit is dat je het enerzijds moeilijk vindt om de juiste instroom te genereren en anderzijds om hen te behouden.

Diegenen die het ellenlange sollicitatieproces wel doorstaan blijven maximaal 6 maanden en dan begint de hele zoektocht opnieuw. Doodmoe word je ervan.

Je beseft dat er iets moet gebeuren. Je weet alleen nog niet wat. Tot nu.

Enter Thribe Builders.

Wat is Thribe Builders?

Thribe Builders is een 5-daagse opleiding waarin jij next-level gaat en een compleet nieuwe HR-strategie op maat van jouw bedrijf ontwikkeld.

Jouw nieuwe strategie wordt geïntegreerd met meer dan 100 employer branding inzichten en het enige wat jij nog hoeft te doen is die implementeren.

Het resultaat is dat jij veel eenvoudiger nieuw (en het juiste) talent kan aantrekken en het huidige talent kan behouden. Klik hier voor meer informatie over Thribe Builder.

5 redenen waarom je een thribebuilder wil zijn

  1. Een thribe krijgt continu instroom van het juiste talent.
  2. Een thribe verhoogt de productiviteit & omzet van de KMO.
  3. HR moet strategisch onderdeel zijn van de groei.
  4. De ROI van employer branding is hoog.
  5. De functie van HR moet opnieuw worden uitgevonden.

Uiteraard hoef je ons niet op ons woord te geloven.

Kom je eerst naar een gratis seminar?

We begrijpen dat het een grote stap is om je in te schrijven voor een 5-daagse opleiding die je nog niet goed kent.

Daarom nodigen we je graag uit voor één van onze gratis seminars. Tijdens zo’n seminar delen we ook tal van tips & tricks die van jou een topwerkgever maakt.

De data van de seminars zijn:

De meer praktische informatie vind je hier. Wanneer kom jij eens kennismaken?