Categorie Lectuur (retentie-management.com)
401 proven ways to retain your best employees van Gregory P. Smith (boekreview)

401 proven ways to retain your best employees van Gregory P. Smith is onderverdeeld in 7 grotere delen. Elk deel bevat een aantal adviezen, tips en tricks en voorbeelden die ervoor zorgen dat het personeel blijft, meer betrokken raakt en daardoor ook productiever wordt.

401 proven way to retain your best employees van Gregory P. Smith

Beste Werkgever worden staat centraal

Er is een tekort aan personeel en het verloop van datzelfde personeel is groot. Geld en extralegale voordelen spelen hierbij een rol, maar Smith onderschat ook het belang van Beste Werkgever zijn niet. Sterker nog Smith suggereert dat je met zijn tips Beste Werkgever kan worden. Dit allemaal in 140 luttele pagina’s. Dat beloofd.

3 belangrijke ondervindingen

Voordat ik de 7 grotere delen toelicht wil ik nog melden dat Smith zijn boekje heeft gebaseerd op 3 belangrijke ondervindingen.

  1. The average cost to recruit and train one employee is estimated at 2.5 times an employee’s salary.
  2. It costs $678,000 in recruiting, training and missed sales opportunities every time a SAP sales person quits!
  3. U.S. businesses spend over $200 billion annually recruiting and replacing their employees.

De 7 grotere delen

Zoals gezegd is het boekje opgebouwd rond 7 grotere delen. Deze zijn: organisatiestrategieën, het socialisatieproces, communicatiestrategieën, carrière- en doorgroeimogelijkheden, beloning- en erkenningstrategieën, extra legale voordelen en als laatste werknemer ideeën en suggestiestrategieën. Met deze delen heeft Smith wel alle belangrijkste onderdelen van een organisatie gedekt als het over het binden en boeien van personeel gaat.

De mening van Lodi Planting

401 proven ways to retain your best employees van Gregory P. Smith is het tweede boek dat ik van hem las. Het geeft op een simpele manier nuttige praktische adviezen, tips en suggesties hoe organisaties hun beste werknemers kunnen behouden. Veel van deze manieren zijn logisch en niet onderbouwd met een specifieke uitleg noch dat er enige vorm van strategie in verwikkeld is. Maar dat maakt dit boekje net luchtig en leuk om te lezen. Je hebt het zo uit.

Wil je het boek 401 proven ways to retain your best employees ook lezen?

Ik kan me voorstellen dat je 401 proven ways to retain your best employees van Gregory P. Smith ook wilt lezen. Dit boek kun je bestellen op Amazon  door op de volgende link (affilate link) te klikken: 401 Proven Ways to Retain Your Best Employees. Voor meer informatie over dit boek kun je ook surfen naar :http://www.401provenways.com/.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.