Categorie Lectuur (retentie-management.com)
30 reasons employees hate their managers van Bruce L. Katcher (boekreview)

30 reasons employees hate their managers van Bruce L. Katcher heeft de prachtige ondertitel what your people may be thinking and what you can do about it. Katcher geeft een handleiding weg aan managers hoe om te gaan met de wensen, verwachtingen en competenties van zijn/haar teamleden. Deze 30 redenen zijn gebaseerd op meer dan 50.000 ingevulde vragenlijsten en onderverdeeld in 5 delen voor een beter overzicht.

30 reasons employees hate their managers van Bruce Katcher

30 reasons employees hate their managers van Bruce Katcher

De grote 5 problemen voor managers

Doordat Katcher zijn boek heeft onderverdeeld in 5 delen komen de vijf grootste deelgebieden van problemen voor managers naar voren. Deze zijn worden hieronder opgesomd en kort toegelicht.

Deel 1: employees are treated like children

Dit deel beschrijft hoe werknemers klagen dat zij niet de vrijheid krijgen die zij nodig hebben om optimaal te presteren. Dit beklemmende gevoel geeft hen het gevoel kinderen te zijn. Managers moeten werknemers dus meer als volwassenen behandelen.

Deel 2: employees aren’t respected

Dit begint met het respecteren van elkaar. De managers respecteren het werk van hun personeel niet en andersom het personeel respecteert de beslissingen van de manager niet. Het tweede deel vertelt hoe dit patroon kan worden doorbroken.

Deel 3: employees aren’t receiving what they really need

Veel werknemers vinden niet dat de manager hen van voldoende middelen, informatie, training, feedback en erkenning voorziet, waardoor het personeel het werk niet optimaal kan doen. Hierdoor vinden zij dat de organisatie ineffeciënt werkt. In deel 3 wordt besproken hoe managers aan deze minimale voorwaarden kunnen voldoen.

Deel 4: employee feel unappreciated

Dat veel werknemers zich ongewaardeerd voelen komt doordat managers hier weinig aandacht aan besteden. Werknemers heben weinig uitzicht op een loonsverhoging of het krijgen van promotie die zij ervaren als verdiend. Het vierde deel beschrijft wat managers aan deze problematieken kunnnen doen.

Deel 5: W-O-R-K should be more than a four-letter word

Het laatste deel laat managers zien hoe zij de medewerkers kunnen helpen om hen te laten inzien dat zij een nutigge bijdrage leveren aan de doelstellingen van de organisatie. Of anders gezegd: het ondergewaardeerde gevoel van nutteloosheid weg te nemen.

De 30 redenen waarom personeel hun managers haten

Deze delen geven je een idee in welke terminologiën je moet denken en met welke parameters je als manager rekening moet houden. Om echter een volledig overzicht te bieden, som ik hieronder alle 30 redenen op die in het boek zijn beschreven.

 1. we feel like slaves
 2. I know how to do my job. Why can’t they just let me do it?
 3. I am afraid to speak up
 4. nobody appreciates my hard work
 5. there are different rules for different people
 6. management doesn’t listen to us
 7. management doesn’t respect us
 8. so who’s in charge anyway?
 9. I don’t trust the information I receice from management
 10. my boss is a terrible manager
 11. I have lost confidence in management
 12. we are understaffed
 13. they don’t tell me what I need to know to do my work
 14. we need more training
 15. the quality of our products and services are terrible
 16. I receive poor service from other departments
 17. there’s too much red tape here
 18. who don’t they get rid of all the deadwood around here?
 19. there are too many damn meetings
 20. I am not paid fairly
 21. it’s just not right that we all receive the same pay
 22. my performance reviews are useless
 23. there’s no link between my pay and job performance
 24. the cost of my benefits is eating up my paycheck
 25. it’s impossible to get promoted here
 26. I hate coming to work. It’s become just a job for me now
 27. there’s no job security here
 28. I’ve got no time for myself or my family
 29. I feel trapped. I wish I could go out on my own
 30. my company isn’t commited to me, so why should I be commited to it?

Als ik de lijst mag geloven, en dat doe ik voor een groot stuk, dan hebben managers nog voor werk aan de winkel. Welke reden heb jijzelf ook al ervaren? Welke vind je sterk en welke vind je absolute onzin? Laat het me weten in de comments!

Mening van Lodi Planting

Het boek is goed opgebouwd en benaderd employee engagment vanuit een andere hoek, namelijk die van de manager. Hetgeen ik goed vind is de praktische benadering die Katcher heeft gebruikt. Hij dropt een probleem, legt uit waarom dit een probleem is en vervolgens komt hij zelf ook met een mogelijke oplossing. Als jij manger bent in de breedste zin van het woord dan is dit een boek voor jou.

Wil je het boek 30 reasons employees hate their managers ook lezen?

Ik kan me voorstellen dat je 30 reasons employees hate their managers van Bruce L. Katcher ook wilt lezen. Dit boek kun je bestellen op Amazon  door op de volgende link (affilate link) te klikken: 30 Reasons Employees Hate Their Managers: What Your People May Be Thinking and What You Can Do About It

1 antwoord
 1. Jan Buitinga
  Jan Buitinga zegt:

  Leuk om zo’n bekend en al talloze malen door vele leiderschapsgoeroe’s aangekaart thema nu weer in dit jasje te zien verschijnen! Het komt steeds weer op hetzelfde neer en het recept is zo eenvoudig… het geheim zit ‘m in liefde ;-)
  Als mijn leidinggevende mij kent en ècht om mij geeft en in staat en bereid is om mij dat te laten merken, dan word ik 1.als volwassene behandeld, 2.gerespecteerd, 3.krijg ik wat ik nodig heb (als het nodig is ook een schop onder m’n kont), 4.dan merk ik waardering, en 5.dan ben ik echt VAN BETEKENIS!
  Van betekenis willen zijn is onze diepste drijfveer, vreemd dat ie zo vaak over het hoofd wordt gezien…

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.