Aankondiging

Beste bezoeker! Het is alweer 7 jaar geleden dat ik mijn scriptie (‘Retentiemanagement – een ROI benadering’) schreef. Een mooi moment om eens terug te kijken en keuzes te maken.

2009 was het jaar waarin ik een scriptie moest schrijven om een mijn getuigschrift Human Resources Management van de Ehsal Management School te behalen. Het onderwerp had ik snel gekozen. Heel mijn boekenkast puilde uit met Engelstalige boeken over employee engagement en hetgeen we nu HR Analytics noemen.

Retentiemanagement - een ROI benadering (Lodi Planting) webshopBij het schrijven van mijn scriptie kon ik alleen maar Engelstalige informatie vinden. Ik vond dit vreemd, bijzonder en jammer. In 2010 was ik immers heilig overtuigd dat retentiemanagement (het strategisch binden en boeien van personeel) de bindende factor was die Human Resources bij elkaar hield. Het was eveneens de manier voor HR professionals om meerwaarde te bieden.

Met dit in het achterhoofd ben ik in 2010 dit onafhankelijk kennisplatform gestart. Ik wilde zoveel mogelijk kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Dat is ook de reden, waarom ik mijn scriptie in hapklare stukken heb herschreven en als e-boek begon aan te bieden.

 

Mijn scriptie, het e-boek en uiteindelijk ook het platform hebben zeer veel deuren voor me geopend. Het heeft me enorm veel geleerd. Niet alleen over de wondere wereld van Human Resources, maar ook over bloggen, het gebruik van sociale media en zelfs over freelancen. Het heeft me gebracht op het punt waar ik nu sta.

Het punt waarop ik keuzes moet maken. Het laatste jaar was het wekelijks schrijven van een nieuw artikel een opgave. Vooral omdat mijn focus is veranderd. Sinds 2013 help ik freelancers met hun online branding. Dit betekent dat ik hen websites aanbied en leer om meer omzet uit een blog te halen en dit heeft in 2015 een vlucht genomen.

Lodi Planting

Ruim 731 artikelen verder, 100-den verkochte e-boeken en met gemiddeld 5.000 unieke bezoekers per maand, kies ik er dus voor om meer tijd te stoppen in mijn bedrijf. Natuurlijk blijft de website bestaan, maar ik zal zelf veel minder frequent informatie, kennis en tips delen over het binden en boeien van personeel.

Ik begrijp dat dit jammerlijk nieuws is, maar tegelijkertijd opent het ook deuren. Ik sta namelijk open voor gastbloggers, geïnteresseerden om het dagelijkse management op te nemen en zelfs partijen die de website willen overnemen. Heb je interesse in één van deze zaken? Stuur dan een e-mail naar redactie (at) retentie-management.com.

Sta me tot slot toe om je een fantastisch en succesvol 2016 toe te wensen!

Met enthousiaste groeten,

Lodi Planting

www.lodiplanting.com