Categorie Trends (retentie-management.com)

10 trends die de Belgische arbeidsmarkt vormgeven

Deloitte publiceerde een nieuwe studie. Hierin staan de 10 belangrijkste trends die de (Belgische) arbeidsmarkt vormgeven. Anno 2015 kijken HR-directeuren op een bijzondere manier naar de arbeidsmarkt.

Een woordje uitleg over de studie

Deloitte ondervroeg, via een wereldwijde enquête, 3300 bedrijfsleiders en HR-directeuren uit 106 landen. In België werden er een honderdtal HR professionals bevraagd. De resultaten van de ondervraging is gepubliceerd in het Human Capital Trend rapport. In het rapport staan de 10 belangrijkste trends gepubliceerd die de (Belgische) arbeidsmarkt beïnvloeden.

10 trends die de Belgische arbeidsmarkt vormgeven

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. De 10 belangrijkste trends die de Belgische arbeidsmarkt vormgeven (zoals gepubliceerd in het rapport) zijn: cultuur & engagement (77%), leiderschap (77%), workforce capability (72%), learning & development (67%), talent acquisition (65%), reinventing HR (64%), performance management (63%), HR technology (63%), simplifying work (60%) en HR & people analytics (59%).

Wat valt ons op? De trends.

Als we kijken naar de 10 trends die de Belgische arbeidsmarkt vormgeven, dan vallen er een aantal zaken op. In het eerste plaats de trends zelf en dat bedoel ik tweeledig. Zo staan er trends genoteerd die al jaren een trend zijn. Sinds mensenheugenis staan begrippen als cultuur, leiderschap en learning & development op de lijst van belangrijkheid. Tegelijkertijd staan er trends op die ik nog niet eerder op een trend lijstje heb zien staan. Tot twee jaar geleden wist niemand nog wat HR analytics was. En wat bedoelen ze met het versimpelen van werk?

Wat valt ons op? De percentages en belangrijkheid.

Op de tweede plaats kijk ik naar de percentages. De percentages verschillen mijn inzien redelijk hard. Hoe belangrijk is iets dat ‘slechts’ 77% van de stemmen krijgt? Misschien verklaart dat ook wel waarom veel van de ondervraagden A roepen en B bedoelen. Ik bedoel hiermee dat employee engagement of betrokken- en bevlogenheid in het Nederland al jaren hoog scoort op de lijstjes, maar in de praktijk merk ik – en vele medewerkers – hier weinig van.

Is er sprake van een bekwaamheidskloof?

HRsquare noemt dit de bekwaamheidskloof en die wordt alsmaar groter. Dit betekent: het verschil gemeten tussen het belang van een probleem en de paraatheid van een organisatie om dit probleem aan te pakken. Maar is het dan niet erg triest gesteld met veel van onze organisaties? Het excuus dat hier door Yves Van Durme van Deloitte Belgium aan wordt gegeven vind ik daarom ook voor discussie vatbaar.

Het excuus voor de bekwaamheidskloof

Yves Van Durme zegt dat het ligt aan de versnellende economie en de veranderende bedrijfsomstandigheden en talentenmarkten. Hierdoor is de urgentie om het HR beleid opnieuw uit te vinden alleen maar toegenomen. Maar als we eerlijk zijn: wat is er het laatste jaar nu werkelijk verandert als we kijken naar de talentenmarkt en de economie? We zitten al jaren in een economische puinhoop en mensen blijven zitten op hun plek. Projecten rond cultuur en engagement waren niet nodig of werden stopgezet omwille van budgetredenen.

Is HR klaar om te veranderen?

Het enige wat wellicht is veranderd, is de perceptie op het nakende probleem. Bedrijven realiseren zich dat deze situatie niet eeuwig blijft. Er komt een periode dat medewerkers mondiger worden en dat zij kunnen bepalen wanneer ze de organisatie verlaten. Wellicht dat men hierom HR opnieuw willen uitvinden. 73% van de Belgische bedrijfsleiders is niet tevreden over het bestaande HR- en talentenbeleid van hun organisatie. Laat hun dan alsjeblieft hand in eigen boezem steken!

Wat vind jij van deze 10 trends die de Belgische arbeidsmarkt vormgeven? En wat vind jij dat HR moet of kan doen in deze situatie?

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] engagementondervraging is hiermee officieel afgeschoten. Organisaties die na aanleiding van de 10 arbeidsmarkttrends iets rond Employee Engagement wilden gaan doen, zoeken dus best naar een andere oplossing. Een […]

Reacties zijn gesloten.