Categorie Tips (retentie-management.com)
10 tips om engagement te verhogen

Gisteren schreef ik over hoe organisaties de betrokkenheid of het engagement van hun personeel konden vergroten. Vandaag geef ik mijn mening over de 10 tips om engagement te verhogen met als ondertitel in winnende bedrijven is meer dan 60 van de medewerkers echt geëngageerd. Klinkt veelbelovend!

De 10 tips om engagement te verhogen

  1. Engagement begint bij jezelf: als HR Manager kun je van anderen niet verwachten dat zij geëngageerd zijn als jij dat zelf ook niet bent. Hoe je dit beschrijf ik de blog verhoog je eigen engagment.
  2. Begrijp het waarom van de strategie/visie: pas als het personeel het waarom achter de strategie weet dan kan het zich identificeren met deze strategie.
  3. Verhelder ieders persoonlijke bijdrage: dit sluit daarom naadloos aan bij het tweede punt. Laat het personeel ook weten wat er voor hen in zit als de organisatiedoelstellingen worden bereikt.
  4. Wees eerlijk: één van de belangrijkste eigenschappen van een (HR) manager. In feite zou iedereen ten alle tijden eerlijk moeten zijn. Dat zou een heleboel problemen binnen organisaties verhelpen. Er is een verschil tussen eerlijkheid en bot zijn.
  5. Communiceer snel en open: open en snel communiceren heeft ook invloed op het geven van feedback. Zo kunnen prestaties worden bijgestuurd.
  6. Creëer actief betrokkenheid (maak bondgenoten): persoonlijk vind ik deze minder goed. Actieve betrokkenheid creëren door bondgenoten te maken komt op mij over als onecht. Ik houd van transparante en eerlijke werkrelaties. Wel ben ik het eens dat er een intern draagvlak moeten worden gecreëerd. Vooral met hoger management en de CEO.
  7. Lever maatwerk, wees persoonlijk: met de cafetariaplannen en dergelijke meer lijkt maatwerk het streven geworden. One size fits me in plaats van one size fits all.
  8. Waardeer mensen en maak onderscheid (high en low performers): ik geloof zelf ook wel in het onderscheid van mensen. Er zijn nu eenmaal mensen die beter presteren. Er zijn hier verschillende methodieken die een organisatie kan volgen.
  9. Bied je mensen echte ontwikkelingskansen (on-th-job): hierdoor blijven zijn niet alleen geëngageerd, maar gaan zij ook nog meer bijdragen aan de organisatiedoelstellingen. Een win-win situatie dus lijkt mij.
  10. Stel ‘engaged’ mensen in staat om iets extra’s te doen (middelen): dit laatste punt hangt samen met punt 9. Organisaties moeten hen de middelen geven om extra te kunnen presteren.

Met dank aan Target Point voor de 10 tips.

Wat vinden jullie van deze tips? Welke vinden jullie goed en mogen blijven? En welke zijn minder goed en moeten daarom weg. Laten we samen de ultieme 10 samenstellen. Laat jouw supertip achter in de comments!

[box type=”info” style=”rounded”]Deze blog heeft het engagement van personeel als thema. Klik op de hyperlink voor de beste blogartikelen over het engagement?[/box]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.