Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

10 boeiende HR artikelen september 2015

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze maand (vroeger per jaar) onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze maand:

> Hoeveel invloed heb je op je eigen werkplezier? Jobcrafting is wat mij betreft de oplossing, oftewel het zo inrichten van je werkzaamheden dat jou baan maatwerk wordt. Het kan zo basis zijn als je werktijden afstemmen op je privéleven tot het herdefiniëren van taken en verantwoordelijkheden. Natuurlijk heb je zelf veel invloed op je eigen werkplezier. Meer nog als je geen plezier hebt, dan moet je wellicht veranderen.

> 5 tips voor meer bevlogenheid. Hoe kun je, als medewerker, manager of ondernemer je bevlogenheid vergroten? Leuke tips waar je persoonlijk mee aan de slag kunt. Het is dus eens niet op de manager gericht.

> Hoe een recruitmentactie een wereldwijde beweging werd. Een vrij eenvoudige wervingsactie van OneLogin is – min of meer ongewild – uitgemond in een grote feministische beweging, die wereldwijd vooroordelen over vrouwen in technische functies te lijf gaat. Ludieke actie met gewenste uitkomst.

> Zelfstandigheid vergroot werkplezier. Zelfstandig werken en eigen initiatieven ontwikkelen, zorgen ervoor dat je meer betrokken bent bij je werk en meer plezier hebt. Dat blijkt uit onderzoek van het Nivel onder verpleegkundigen en verzorgenden in de thuiszorg. In principe geldt hoe groter de zelfstandigheid hoe groter het werkplezier. Dus niet alleen voor verpleegkundigen.

>HR heeft minste invloed op betrokkenheid. HR heeft bijzonder weinig invloed op de mate waarin medewerkers zich betrokken voelen bij hun werk. Directe collega’s des te meer. Wel grappig ergens, maar het lijkt me logisch dat de directe collega’s de meeste invloed hebben.

> Employee Engagement ten tijde van organisatieverandering. Een onderzoek naar de factoren die van invloed zijn op Employee Engagement ten tijde van organisatieverandering. Een scriptie die niet zou misstaan tussen de anderen.

> Mismatch op arbeidsmarkt vooral naar opleiding. De helft van de vacatures in Nederland vraagt om hogeropgeleiden, terwijl onder werklozen nog niet 1 op de 5 mensen hoger opgeleid is. Dat heet inderdaad mismatch.

> De kracht van storytelling binnen recruitment. Ook binnen recruitment is storytelling steeds meer een begrip geworden. Door als organisatie je verhaal te vertellen op een originele manier kun je met name een doelgroep aanspreken die (nog) niet bekend is met jou als werkgever. Wil je bouwen aan je employer brand? Storytelling helpt!

> Nederlandse multinationals genomineerd voor Beste Werkgever. Vijf Nederlandse multinationals zijn genomineerd voor de Beste Werkgevers Awards 2015. Deze organisaties behoren tevens tot de 100 Beste Werkgevers van Nederland. Op 6 oktober maken Effectory en Intermediair de winnaars bekend. Altijd spannend en leuk dergelijke titels! 

> Belgische bedrijven benutten hun talenten onvoldoende. Bedrijven op Belgische bodem scoren bijzonder laag in talent management. Zo’n 40 procent van de werknemers zegt dat hun talenten in hun job niet voldoende aangeboord worden, en dat er dus een mismatch is tussen hun functie en hun talenten. Zonde!

Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder!

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze maand in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archief of koop het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering.