Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

10 boeiende HR artikelen oktober 2015

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze maand (vroeger per jaar) onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze maand:

> Maak werk van een flexibelere arbeidsmarkt. Het zou logisch zijn dat de regering kiest voor verdere lastenverlagingen. Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton. Hoe het technisch en juridisch allemaal in elkaar zit of moet zitten weet ik niet, maar ik ben zeker voor een meer flexibelere arbeidsmarkt.

> Hoe creëer je betrokken medewerkers? Betrokkenheid van medewerkers heeft direct invloed op de resultaten. Maar hoe krijg je ze nou betrokken? 4 tips. Vooral de laatste tip is een leuke en past in de huidige tijdsgeest. 

> Bevlogenheid en betrokkenheid in je werk. Belangrijk? Nog geen 30 procent van de medewerkers van multinationals doet zijn werk met bevlogenheid. En maar liefst 70 procent voelt zich helemaal niet betrokken bij de organisatie waar hij voor werkt. De cijfers zijn niet nieuw en de belangrijkheid valt ook vies tegen als we de initiatieven mogen geloven.

> 4 psychologische trucjes die leiders toepassen. Leiders willen, of ze het weten of niet, hun volgelingen of ondergeschikten graag beïnvloeden of onder controle houden. Dit geldt voor zowel goede als slechte leiders in een werkomgeving, in de politiek of waar dan ook. Het verschil tussen goede en slechte leiders zit ‘m in hoe ze de psychologische trucs gebruiken. En dan een afbeelding van Kevin Spacey gebruiken in House of Cards. Heerlijk.

> Groot personeelsverloop bij schooldirecties. Er is nogal wat verloop in de schooldirecties. Alle wissels meegerekend kreeg een op de drie scholen er in schooljaar 2014-2015 mee te maken. Meer ondersteuning en teamwork moet de job werkbaar maken. 1 op 3 vind ik best veel. De cijfers voor andere sectoren zullen niet beter zijn, maar toch!

Hoe kun je als manager of leidinggevende het werkplezier van jezelf en je werknemers vergroten waardoor je betere resultaten behaalt? Een leuke twee-slide-presentatie. 

> 7 tips voor een meer productieve workforce. De contactcenterproductiviteit optimaliseren is een complexe en voortdurende uitdaging, stelt Martin Taylor. Hij beveelt zeven workforcestrategieën aan in relatie tot dit doeleinde. Goede oplossingen die niet alleen productiviteit zou mogen beogen, maar evengoed werken voor gelukkige medewerkers. Al gaan deze twee hand-in-hand.

> Employer Branding vaker ingezet voor werving dan behoud personeel. Bedrijven investeren met name in Employer Branding om nieuw personeel te werven en niet zozeer om de medewerkers voor het bedrijf te behouden. Onbewust heeft Employer Branding hopelijk ook effect op de uitstroom, want anders is het dweilen met de kraan open.

> Employee Engagement. Invisibility is not an option. Banish anonymity and invisibility at work. Check.

> Sollicitatie-ervaringen anno 2015. Een onderzoek met verrassende resultaten.

Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder!

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze maand in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archief of koop het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering.