Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

10 boeiende HR artikelen november 2015

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze maand (vroeger per jaar) onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze maand:

> Een vergelijkend onderzoek naar employee engagement. Een onderzoek naar employee engagement tussen publieke en private managers.

> Employer Branding doortrekken in het rekruteringsproces. Employer branding is hot. Huh, hoor ik je denken, waarom heeft hij het opeens over employer branding? Dat komt doordat altijd wanneer ik lees over employer branding, iedereen het heeft over de communicatie, content en sociale media. Een mooi kritisch artikel over de huidige tijd.

> Zo laat HR sociale media echt werken. Social media zijn niet alleen simpele communicatietools, maar ook een katalysator om organisaties wendbaarder te maken. Welke rol heeft HR hierin? De auteur slaat de spijker op de kop. HR heeft zoveel meer mogelijkheden.

> Wat vindt de hedendaagse kandidaat belangrijk? Werkgevers moeten echter weten wat gekwalificeerde werknemers willen en wat hen aantrekt in een baan, ongeacht de huidige economische omstandigheden. Een boeiend rapport.

> Bevlogenheid op de brandstapel. Bevlogenheid wordt in het algemeen beschouwd als een zeer positieve eigenschap. We denken dan aan bezieling, enthousiasme, geestdrift, nieuwe idealen en ideeën. Een andere kijk op bevlogenheid.

> De magie van bevlogenheid. Bevlogen medewerkers hebben hart voor hun werk. Zij hebben een grote intrinsieke motivatie om te presteren en om hun werk goed te doen. Weer een andere kijk op bevlogenheid.

> Bevlogen werknemers gaan beter om met stress. Bevlogen werknemers zijn enthousiast en geconcentreerd aan het werk, kunnen beter omgaan met stress en leveren betere werkprestaties.  Andere kant is dat bevlogen medewerkers ook een extra kans hebben om meer stress te ervaren.

> 7 tips voor het voeren van een ontslaggesprek. Een ontslaggesprek moet je zorgvuldig aanpakken. Daarmee laat je een werknemer op een respectvolle manier vertrekken. Zeven tips voor ondernemers die (noodgedwongen) een ontslaggesprek moeten voeren. Goede tips.

> Persoonlijk leiderschap, wat is dat eigenlijk? Het heeft me best moeite gekost om te leren rustig na te denken voor ik een reactie geef. Ik vind persoonlijk leiderschap een heerlijk onderwerp.

> Explosieve groei aan uitzendkrachten. Het aantal banen voor oproepkrachten is de afgelopen vier jaar met een derde toegenomen. Dat is een goede ontwikkeling!

Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder!

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze maand in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archief of koop het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering.