Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

10 boeiende HR artikelen maart 2015

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze maand (vroeger per jaar) onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze maand:

>Defensie wil cyberprofessionals binden en boeien. Om succesvol in het digitale tijdperk te kunnen zijn is het belangrijk dat Defensie cyberprofessionals kan boeien, binden en ontwikkelen, zo heeft Defensieminister Hennis in een update op de Defensie Cyber Strategie laten weten. Boeiend.

> Wat is het verschil tussen bevlogenheid en werkverslaving. Ik kan geobsedeerd bezig zijn met mijn werk. Op vakanties vind ik het zalig om werkboeken te lezen. De lijn is dun. Wanneer je de lijn passeert begeef je je op het pad van burn-out en andere neveneffecten.

> Loyaliteit van werknemers naar werkgevers licht gedaald. Werknemers in Nederland zijn iets minder loyaal naar hun werkgever dan vorig jaar. 83% van de Nederlandse medewerkers geeft aan dit jaar bij zijn huidige werkgever te willen blijven werken. Dat is op zich een mooi percentage, maar hoe verhoudt zich dit andersom?

> Werkgevers komen steeds met dezelfde oplossing (daarom mislukt het retentiebeleid) Bedrijven zoeken dezer dagen de tools om hen te helpen met het retentie- en rekruteringsbeleid. Toch slagen de werkgevers er niet in om hun strategieën voldoende aan te passen aan de heersende omstandigheden. Geloof me, communicatie is niet het enige probleem.

> The importance of employee retention. Employee retention is incredibly important, especially in tough times. Companies need to be constantly looking for ways to improve their retention rates. Hear Hear!

> Meer bevlogenheid bij medewerkers als ze mogen meedenken. Als je medewerkers laat meedenken over organisatieverbeteringen schiet hun bevlogenheid medewerkers omhoog. In organisaties waar puur gefocust wordt op het behalen van korte termijn winst zijn medewerkers veel minder bevlogen. Autonomie en het empoweren van medewerkers zijn beginselen van een zelfsturend team of organisatie. 

> Mooie taak voor HR. Bedrijf als aantrekkelijke werkgever profileren. De economie krabbelt langzaam op en de arbeidsmarkt vertoont sinds enige maanden weer tekenen van herstel. Het gevolg is dat steeds minder werkgevers kunnen kiezen uit een paar honderd sollicitanten voor één vacature. Werkzoekenden krijgen dus meer keuze als ze zoeken naar de perfecte baan. En er komt een moment waarop ze allemaal van job gaan veranderen.

> 30 years in HR, 10 lessons. What were some of the lessons I learned after 30+ years? Een prachtig overzicht van Tom Haak.

> Managing underperformers. Underperformers can be some of the most frustrating employees. At some point in the employment relationship, you saw potential in the underperformer. En als de tips niet werken, dan moet je hem of haar misschien laten gaan.

> Effective team leadership. At the Tavistock we believe that every group and team has a double life and that understanding this better can help leaders with the complex task of leading a team. Wat doe jij om je team goed te laten functioneren?

Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder!

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze maand in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archief of koop het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering.