Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

10 boeiende HR artikelen juni 2014

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze maand (vroeger per jaar) onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze maand:

> World’s first social exit survey. Today, Quantum Workplace, a leading employee engagement technology company, announced the official release of WyygoIn navolging van alle artikelen over het exitgesprek is dit persbericht natuurlijk fantastisch nieuws voor organisaties die hun uitstroombeleid nog meer op het punt willen zetten.

> De meerwaarde van gemotiveerd personeel. Door de toenemende concurrentie worden werknemers al te dikwijls herleid tot ‘loonkosten’. Hoog tijd dat werkgeversorganisaties en topindustriëlen het belang van gemotiveerd personeel weer op het voorplan stellen. België scoort niet goed als het gaat om gemotiveerd personeel en hierdoor dreigen ze hun concurrentiële positie te verliezen op de wereldwijde arbeidsmarkt. 

> 5 steps to align your culture in order to achieve your strategy. Daily employee behaviors contribute to or detract from achieving company strategic objectives. Be sure you’re encouraging the right behaviors depending on your strategic objectives. Goed artikel van Derek Irvine met praktische tips.

> How to reduce Employee Turnover? It might not be the first thing that comes to mind, but helping employees volunteer can benefit your company on several levels. Personeelsverloop verminderen is een belangrijke zaak en soms kan vrijwilligerswerk hier inderdaad bij helpen.

> Het werkgeversmerk bestaat niet meer. Op 5 juni was het weer zover: het jaarlijkse Intermediair Arbeidsmarktevent, met de bekendmaking van de Favoriete werkgever 2014. Een kritisch samenvattend betoog van Annemarie Stel.

> HR is net sales. Als HR professional is het niet altijd makkelijk om zaken voor elkaar te krijgen. De beslissing om ergens mee aan de slag te gaan en geld uit te geven is er een die de HR afdeling meestal niet alleen neemt. Leuke vergelijking en het bevat mijn inziens een kern van waarheid. Steeds meer HR projecten moeten intern ‘verkocht’ worden.

> Bedrijven met gelukkig personeel presteren beter. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat bedrijven met gelukkige medewerkers beter presteren, een lager ziekteverzuim hebben en minder verloop. Niets nieuws onder de zon natuurlijk, maar wel fijn om dit telkens weer onder de aandacht te brengen.

>Doe mee aan de HR barometer onderzoekHRcommunity verandert, vernieuwt en verbetert. Wij horen graag uw mening! Wat zijn voor u belangrijke thema’s binnen HR? En waar moeten wij komende tijd aandacht aan besteden? Om hier achter te komen start HRcommunity de nationale HR barometer. Uw input is bepalend! Een hulpvraag van mijn Nederlandse collega’s bij HRcommunity.

> Employee Engagement. One trick pony? The evidence is pretty clear – employee engagement a function of multiple interventions over a period of time based in an authentic desire to connect with employees at an emotional level and help provide meaningful work and meaningful outcomes for the company and the employee. Het binden en boeien van personeel is niet één truc. Er komen veel variabelen bij kijken en ook naar oplossingen toe vraagt employee engagement maatwerk.

> Organisaties nog te weinig voorbereid op schaarste. De arbeidsmarkt voor externe managers en professionals trekt aan. Het aantal interim managers in opdracht stijgt, de verwachtingen over de vraag naar interim management zijn positief, met name waar het gaat om de vraag naar project- en programmamanagers. Het ding is dat het water nog niet aan de lippen staat. Pas dan zullen organisaties iets willen gaan ondernemen. Hetzelfde principe geldt trouwens voor allerlei milieukwesties die nu gelden. 

Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder!

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze maand in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archief of koop het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.