Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

10 boeiende HR artikelen februari 2015

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze maand (vroeger per jaar) onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze maand:

> 7 voordelen van van e-hrm bij uitstroom medewerkers. Soms is een organisatie gedwongen om afscheid te nemen van een werknemer. Dankzij e-HRM kunnen alle procedurele en administratieve taken die gemoeid zijn met het aflopen of ontbinden van arbeidsovereenkomsten gestroomlijnd worden afgehandeld. 7 concrete voordelen. De vraag hier is natuurlijk: is dit de waarde van e-hrm van gewoon van een HR professional die zijn taak doet?

> Bevlogenheid ver te zoeken? Zo helpt u medewerkers met job crafting. Baalt uw medewerker van zijn werk? Laat hem zijn baan herontwerpen. Met als resultaat: Bevlogen medewerkers die beter presteren en bereid zijn een stapje harder te lopen. Ik ben een groot voorstander van job crafting binnen bedrijven, maar zelfs over meerdere bedrijven heen.

> 7 op de 10 werkgevers zien maatwerk als medicijn tegen burn-out. Werkgevers zijn niet blind voor stress op de werkvloer. 95 procent erkent dat ze een belangrijke verantwoordelijkheid dragen in de strijd tegen burn-out. Wat kunnen ze doen om hun medewerkers te behoeden van op te branden? In het verlengde van vorig artikel is maatwerk zeker een oplossing voor burn-out. Inspelen op iemands talenten verlaagt de kans op een burn-out en bore-out, maar hiervoor moeten medewerkers wel weten waar hun talenten liggen. Daarom schreef ik een pleidooi voor loopbaanbegeleiding.

> Recognition is desired more than sex by millennials.The New York Times recently reported that college students are “Choosing Self-Esteem Over Sex or Pizza” and even an extra paycheck. Heerlijk zo’n titels!

> The Future of HR. What happens to work when people live for a hundred years? This question may seem incredibly future-focused, however it’s happening faster than you think. Indeed, 50% of babies born today in the UK will live to 103 and this increases to 107 for Japan. Langer doorwerken. Er zijn voldoende redenen om voor of tegen te zijn, maar feit is: er gaat langer doorgewerkt moeten worden.

> 12 ingredients for HR with impact. Good HR is HR that makes a major contribution to achieving the objectives of the business: HR with impact. Meer dan ooit is er nood aan een HR dat verantwoordelijk neemt en afdwingt.

> Kandidaten online bereiken. Het is geen geheim dat bepaalde technische functies of vacatures in de IT/ICT lastig te vervullen zijn. Kandidaten zijn schaars en ze zitten niet allemaal te wachten op berichtjes en mailtjes met aanbiedingen. Maar dat betekent niet dat ze totaal niet geïnteresseerd zijn! Ze zijn het alleen beu dat er zo aan ze getrokken wordt. Het antwoord ligt volgens mij in het consequent sexy zijn naar jouw doelgroep. Dit sexy zijn moet wel voortkomen uit de innerlijke kracht van een organisatie. Het moet echt zijn.

> Influencing employee engagement and motivation. A global analysis from Mercer – conducted among nearly 30,000 employees in 17 geographic markets reveals that non-financial factors play a prominent role in influencing employee motivation and engagement. Interessant artikel met dito cijfers.

> The global workplace of 2030. CBRE and Genesis recently released a report “Fast Forward 2030: The Future of Work and the Workplace,” which provides meaningful insight on the behaviors, ideas, and trends, that will shape work and the workplace in 2030. Goede samenvatting van een interessante studie.

> We moeten de afbraak versnellen. Dat we op weg zijn naar een mooie, schone en energieke samenleving staat volgens Jan Rotmans vast. Het gaat alleen niet snel genoeg. Daarom lanceerde hij onlangs een nieuwe beweging en een nieuw boek: Nederland kantelt. Een interessant artikel dat misschien niet helemaal op dit platform thuishoort. 

Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder!

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze maand in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archief of koop het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering.