Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

10 boeiende HR artikelen december 2015

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze maand (vroeger per jaar) onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze maand:

> Ikea-medewerkers schrijven een open brief over de angstcultuur. Volgens de medewerkers worden fouten en kritiek hard afgerekend. Ikea reageert verbaasd op deze kritiek. Het is wachten op hun reactie.

NRC Beste Werkgeversonderzoek: 20 beste werkgevers. Accenture en ORMIT komen net als vorig jaar als beste uit de bus in het ‘Beste Werkgeversonderzoek 2015/2016’, dat recentelijk werd uitgevoerd door NRC Carrière. Het zoveelste lijstje van Beste Werkgevers. Lang leve aan alle winnaars.

> The state of Employee Engagement in 2015. Today’s businesses face unprecedented challenges in engaging and retaining employees. This year’s employee engagement state is proof that we’re still a long way from answering the needs of a large portion of the workforce. Mooie visuele slideshow. 

> Talentontwikkeling het recept voor bevlogenheid. Waarom zou je jouw talent niet bewust gaan inzetten? Een nieuw pleidooi voor het inzetten van talent om mensen te binden en boeien.

> Een goed gesprek. Organisaties zijn ‘leaner’ dan ooit. Daarmee is het des te belangrijker dat de medewerkers die er werken goed functioneren, optimaal presteren en ook in de jaren die volgen inzetbaar blijven. In navolging van het goede gesprek op dit platform.

> 3 tips om een doorbraak te realiseren. Moeizaam probeerde de vlinder z’n kleine lijf uit de cocon te wurmen. Geen sinecure! Totdat na uren worsteling een nauwe opening ontstond. Soms zijn doorbraken nodig om een noodzakelijke verandering te creëren. 

> Voorspellingen voor 2016. Vol goede moed gaat Bas van de Haterd na de evaluatie van de resultaten van 2015 (>80% correct) nu in zijn glazen bol kijken wat 2016 ons gaat brengen op het gebied van recruitment. Altijd leuk om dergelijke voorspellingen te lezen voor de recruitment sector.

> Het einde van het CV voorspelt aan de hand van 5 trends. Dankzij steeds weer nieuwe ontwikkelingen verloopt de zoektocht naar de juiste persoon voor een klus vaak niet meer via cv’s. Het traditionele cv krijgt in het recruitmentproces een bijrol in plaats van de hoofdrol. Het CV bestaat nog, maar voor hoe lang?

> De 5 fouten die worden gemaakt  in een verandertraject. Ben jij degene die binnen de organisatie altijd voorop loopt in verandering en ontwikkeling? Erger jij je aan de status quo? Vind je dat mensen moeten groeien en de oogkleppen moeten afdoen? Veranderen is moeilijk. Daarom zijn dergelijke artikelen altijd interessant.

> The funniest ways to get fired. Dismissal can lead to an assortment of emotions; paralysing embarrassment, haunting shame, or penetrating confusion. But sometimes, it can lead to a great story… Hear hear! 

Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder!

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze maand in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archief of koop het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering.