Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

10 boeiende HR artikelen december 2014

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze maand (vroeger per jaar) onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze maand:

> 15 rollen voor HR in 2015. 2015 wordt een jaar waarin HR nog meer kan laten zien wat ze waard zijn. De ontwikkelingen gaan snel en organisaties worden complexer. HR heeft wat te melden en als HR de juiste interventies weet te vinden zal de impact groot kunnen zijn. Een paar rollen die HR kan spelen in 2015. Een mooi artikel van Tom Haak.

> 6 stappen om talent te behouden. Organisaties dienen te sturen op een “huwelijk” tussen werknemers en processen om te slagen in onze steeds veranderende wereldeconomie. Het vinden, binden en boeien van werknemers is belangrijk omdat zij de “motor” zijn van uw succes. Goede stappen al blijf ik persoonlijk meer fan van het vliegwielmodel.

> Minder dan 1 op 5 heeft nooit last van werkstress. In Vlaanderen wordt 15 procent van de werknemers met een burn-out bedreigd. Dat is de conclusie van een enquête van het televisieprogramma ‘Ook getest op mensen’ (VRT) bij 76.000 Vlaamse werknemers. Gezien het beeld dat heerst in de media vind ik dit procentueel nog laag liggen. Maar iedereen met een burn-out is er natuurlijk 1 te veel.

> 13 signs of disengaged employees. Complaining, gossiping and lying are just a few of the worst traits of disengaged employees. Infographics zijn altijd fascinerend.

> Improving employee performance and job satisfaction. The best-performing companies know that an employee engagement improvement strategy linked to the achievement of corporate goals will help them win in the marketplace. Mooi artikel!

> Slecht betaalde baan houdt velen definitief gevangen. Bepaalde bevolkingscategorieën lopen een groter risico om voor langere tijd in een slecht betaalde baan gevangen te blijven zitten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Britse Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) en de organisatie John Lewis Partnership. Is dit dan het tegenovergestelde van een gouden kooi?

>Learning and development. The priorities in 2015. We recently polled about 50 L&D executives around the globe to understand, for 2015, where they intend to make development investments. Bijzonder inzicht.

 

> Human Resources should care about the corporate brand. Organizations such as Disney, Southwest Airlines, and Apple have made the corporate brand an underlying key to success. Most recently the Human Resource Certification Institute (HRCI) has launched a new corporate brand strategy. Eens!

> The Nature of Organizational Psychology. Organizational Psychology developed from Industrial Psychology as a field of inquiry which endeavours to understand how people working together in organizations. Erg wetenschappelijk maar interessant.

> Human Resources blijft mensenwerk. Net als de IT-branche, wordt de HR-markt steeds meer gedomineerd door Engelse termen. Het zijn begrippen die worden geïntroduceerd en die doorgaans niet direct uitblinken in duidelijkheid. Laat de HR professionals dan ook weer gaan werken voor de mensen! 

Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder!

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze maand in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archief of koop het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.