Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

10 boeiende HR artikelen augustus 2015

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze maand (vroeger per jaar) onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze maand:

> Veel tevreden medewerkers in de gehandicaptenzorg. Onder de 100 werkgevers (uit alle bedrijven en organisatiesectoren) die zijn genomineerd voor de Beste werkgeversaward 2015 zijn organisaties uit de verstandelijk gehandicaptenzorg goed vertegenwoordigd. Wat zou de reden hiervan kunnen zijn? Ik vermoed dat bedrijven in deze sector heel goed hun waarom hebben bepaald en dit invloed heeft op hun medewerkers.

> Zijn jaarlijkse beoordelingen de vijand van employee engagementHet jaarlijkse gesprek weerspiegelt niet langer de veranderingen in werknemersrollen en –voorkeuren. Of het de vijand is durf ik niet te zeggen, wel merk ik op dat jaarlijkse beoordelingen weinig toegevoegde waarde bieden.

> 14 tips om een goede werkgever te herkennen. Als je de vacatureteksten moet geloven, zijn alle werkgevers geweldig. Dat is natuurlijk niet zo. Hoe herken je een goede werkgever dan? Natuurlijk zijn alle werkgevers wel geweldig. Maar wat geweldig is verschilt voor iedereen. Daarnaast zijn er tal van best practices die in dit artikel worden gedeeld.

> Van extrinsieke naar intrinsieke motivatie. Eigen verantwoordelijkheid en zelfsturing zijn wezenlijke kenmerken van management control van de 21e eeuw.  Passend daarbij is de contingentiebenadering. Deze biedt de beste mogelijkheden. Een zeer technische, maar mooie, kijk op motivatie en hun modellen.

> 10 kenmerken van een sterk werkgeversmerk. Een sterk werkgeversmerk bindt huidige medewerkers, trekt nieuwe medewerkers aan en werkt als vliegwiel voor uw personeelswerving. Ondanks alle voordelen die er zijn, blijven veel werkgevers employer branding een brug te ver vinden. Dit komt mede door de ontastbaarheid van het onderwerp. Wij hebben 10 kenmerken voor u op een rij gezet waar een sterk employer brand aan moet voldoet. Amen!

> Geef leiding aan bevlogenheid. Een goede balans tussen de uitdagingen en taakeisen enerzijds en het plezier en de energie die het werk oplevert anderzijds, is noodzakelijk. Niet elke medewerker is bevlogen maar iedereen kan dit wel worden. Het gaat om het vinden en behouden van de balans tussen taakeisen en energiebronnen. Hoewel dit reclame is voor een opleiding, ben ik het wel eens met de inhoud van de cursus. Bevlogenheid moet worden gemanaged. 

> Deze factoren bepalen hoe gelukkig u bent op het werk. Verschillende bedrijven huren een blijdschapsmanager in om de werksfeer te verbeteren. ‘Al is dat eerder een marketingstunt’, zegt professor Martin Euwema (KU Leuven). ‘Iedereen weet dat de bevlogenheid van een werknemer afhangt van drie factoren, die we terugvinden in het zogenaamde ABC van motivatie.’ Niets nieuws onder de zon, maar door herhalen leert men!

> Werkplezier loont. Keer op keer blijkt dat medewerkers ‘die goed in hun vel zitten’ veel meer kunnen bijdragen. Ze zijn klantgerichter, socialer, creatiever, productiever, flexibeler en gezonder. En dat heeft effect! Je ziet het positief terug in vrijwel alle parameters. Meest opvallend is dat dergelijke organisaties 300% innovatiever zijn!! Wat doe jij aan het werkplezier van jouw medewerkers?

> 10 redenen voor sociale media-monitoring door HR. Er zijn tientallen redenen waarom het zinvol is voor organisaties om gesprekken op sociale media te monitoren. I couldn’t agree more!

> The complexity of culture. Workplace culture is becoming a popular topic of conversation.  You’ll see instances where people are very proud of the culture of their company, times where a culture is said to be negative, and even the occasional [though increasingly frequent] guide on how to change it. De cultuur van een organisatie is erg belangrijk. Dûh! 

Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder!

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze maand in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archief of koop het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering.