Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
10 beste artikelen i.vm. retentiemanagement (week 12)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> Van tevreden naar bevlogen medewerkers. (staat niet meer online) Een bevlogen medewerker is meer dan alleen maar tevreden. Dat maakt dat een bevlogen medewerker veel voordelen heeft.

>De Beste Werkgevers 2013 volgens Great Place To Work. Een nieuw rijtje met Beste Werkgevers in 2013. De winnaars zijn SAS, Ormit en Q42. Bij dezen gefeliciteerd.

> 40% of America’s workfoce will be freelancers by 2020. “Like it or not, companies and the systems that serve them are going to have to change because the workforce evolution is already underway.” Lees ook de review van (R)evolutie van werk geschreven door Bas van de Haterd.

> Employer Branding als reclame. Ik dacht het niet. Annemarie Stel gaat weer los in positieve zin.

> Verslag seminar arbeidsmarkttrends 2013. Er staan ons nogal wat trends te wachten: werknemerstrends, mediatrends, arbeidsontwikkelingen en de arbeidsmarkt van 2013.

> Vissen naar talent. Weer een sterk opiniestuk van Fons Leroy gedelegeerd bestuurder bij VDAB. “Misschien moeten we met de HR-wereld eens op zee gaan vissen?”

> Gewilde werknemer met mooi salaris over de streep trekken. Om een gelukkige medewerker te doen veranderen van baan moeten bedrijven een loonsverhoging van 20% aanbieden, dat blijkt uit een ander onderzoek!

> 13 manieren om medewerkers je strategie en missie laten uitvoeren. Dertien tips om weerstand tegen verandering te verminderen en snellere implementatie van een verandering is te bevorderen.

> Ted Talk over de nieuwe banenmarkt. Een markt waar micro banen aan mensen worden gekoppeld die micro werk zoeken.

> Top 5 fouten in tevredenheidsonderzoek. “Het houden van klanttevredenheidsonderzoek beïnvloedt de klantrelatie positief, ook al is die klant niet over alles helemaal tevreden.” Welke fouten maakt u?

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

Dit was een blog van Lodi Planting voor het onafhankelijke kennisplatform retentiemanagementWilt u automatisch op de hoogte blijven van de meest recente blogs? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en u ontvangt elke woensdag het complete overzicht. Ongeveer 1 keer per maand verschijnt er ook een thema-nieuwsbrief. Er bestaat ook een e-book: retentiemanagement – een ROI benadering dat u kunt kopen. Benieuwd wat ik zeg op Twitter of LinkedIn? Voeg me dan toe! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.