Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
10 beste artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 14)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

>Werkgever van het jaar: de zin en onzin van Employer Branding. Een sterk artikel over Employer Branding dat als ondertoon heeft dat goed werkgeverschap in de organisatie moet ingebakken zijn. Net datgene wat Employerbility nastreeft!

> 6 meetpunten die het bestaansrecht van HR bewijzen. HR moet meer inzicht krijgen in de financiële materie is de conclusie. Of op zijn allerminst op goede voet leven met de CFO.

> Ondernemen in 2025: flexibel organiseren. 6 interessante trends die mooi aansluiten bij de steeds groter wordende flexibel schil. As we speak schrijf ik aan een e-book over het binden en boeien van de flexibele schil. Alle input hiervoor is welkom.

> Mensen kosten gewoon een hoop geld. Annemarie Stel laat zich kritisch uit over het begrip ‘menselijk kapitaal’. Staat vrijwel haaks op mijn visie. Ik vind namelijk dat de mens altijd centraal moet staan.

> Te veel onbekendheid kosten HR. Een leuk vervolgartikel dat de andere kant laat zien van Annemarie haar betoog.

> Haal ontslagen werknemers direct uit het werkproces. Het managen van uitstroom is ook belangrijk bij goed werkgeverschap. Daarom focust Employerbility met exitgesprek.be zich daarop.

> How to fire an employee. Een blog in hetzelfde straatje. Dit sluit ook mooi aan bij de Nederlandse vertaling van hoe je een ontslaggesprek voert.

> Allerlei infographics over Employee Engagement. Met dank aan Sander Oldenkamp. Lees ook zijn interview op deze site.

> Hardnekkige underperformers de baas. Stel geen vragen die gericht zijn op zijn zelfbeoordeling.

> Vinden van talent cruciaal voor organisaties. Meer dan de helft (51 procent) gelooft dat hun branche lijdt onder een gebrek aan geschikte kandidaten. Daar kan iets aan worden gedaan!

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

Dit was een blog van Lodi Planting voor het onafhankelijke kennisplatform retentiemanagementWilt u automatisch op de hoogte blijven van de meest recente blogs? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en u ontvangt elke woensdag het complete overzicht. Ongeveer 1 keer per maand verschijnt er ook een thema-nieuwsbrief. Er bestaat ook een e-book: retentiemanagement – een ROI benadering dat u kunt kopen. Benieuwd wat ik zeg op Twitter of LinkedIn? Voeg me dan toe! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.