Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
10 beste artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 13)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> 1 op 3 ontslagen werknemers is jonger dan 30. Vorig jaar daalde het totale personeelsverloop van 20,45% in 2011 naar 18,88% in 2012. Zo blijkt uit een studie van Securex.

> A new engagement tool. Er wordt uitgelegd waarom exitinterviews zo belangrijk zijn en nog belangrijker zullen worden om het engagement van medewerkers te versterken. Op 1 april worden hier producten en diensten rond gelanceerd.

> Herman Schepers: slechtste of beste Werkgever? De kop is misleidend. Waar het om gaat is dat Herman Schepers (verplicht) gaat inzetten op flexibele arbeid en daar wordt hij op afgestraft.

> Bodem dal op de arbeidsmarkt in zicht? Ook voor het tweede kwartaal van 2013 verwachten werkgevers een krimpende werkgelegenheid, maar minder dan het voorgaande kwartaal.

> De 4 fasen van Employee Value Proposition. De toegevoegde waarde van een duidelijke, goed doordachte Employee Value Propositie voor organisaties wordt in dit artikel besproken.

> Flexibiliteit is essentieel om vrouwen aan het werk te krijgen. Dat is de conclusie die getrokken kan worden naar aanleiding van een recent onderzoek van Regus onder 26.000 zakenmensen uit meer dan 90 landen.

> Mismanagement kost Nederland een hoop geld. Heel veel. Ik vraag me af of er ook dergelijke onderzoeken naar mismanagement in België worden gedaan.

> Employee Engagement Surveys, junk!  Een aantal argumenten waarom tevredenheidsonderzoeken niet meer van deze tijd zijn. Wat wel? Bevlogenheid!

>War on Dogma’s. Een oude blog van Fons Leroy.

> How to fire an employee? Het managen van uitstroom als een Beste Werkgever betekent soms ook dat je iemand moet ontslaan. Hoe je dat doet kun je ook op de nieuwe website lezen.

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

Dit was een blog van Lodi Planting voor het onafhankelijke kennisplatform retentiemanagementWilt u automatisch op de hoogte blijven van de meest recente blogs? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en u ontvangt elke woensdag het complete overzicht. Ongeveer 1 keer per maand verschijnt er ook een thema-nieuwsbrief. Er bestaat ook een e-book: retentiemanagement – een ROI benadering dat u kunt kopen. Benieuwd wat ik zeg op Twitter of LinkedIn? Voeg me dan toe! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.